Jaarevent 2023

In de Greenport West-Holland is de top van het tuinbouwbedrijfsleven te vinden. Daarom is het eigenlijk geen verrassing te noemen dat bedrijven uit onze regio zo goed scoren bij zo veel awards en verkiezingen, zo ook de afgelopen periode. We feliciteren alle ondernemers met hun awards en nominaties.

Hieronder enkele onderscheiden bedrijven over de afgelopen periode:

TASPO Awards
Benefits of Nature – sinds kort partner van de Greenport – is door TASPO uitgeroepen tot ‘innovatiefste dienst van het jaar’. Benefits of Nature was een van de vier genomineerden voor de TASPO Awards, de ‘Oscars van de groensector’. Ook Royal Brinkman viel in de prijzen: de Duitse website van de tuinbouwtoeleverancier werd gekozen tot beste website.

Hillenraad100
De Hillenraad100 omvat de jaarlijkse ranking van de honderd meest toonaangevende ondernemingen in de kennis en kapitaalintensieve (glas)tuinbouwsector. Jaarlijks staan veel Greenport-bedrijven in de hoogste regionen van de Hillenraad100. Ook in 2016 is de Greenport goed vertegenwoordigd in de top 10:

2 Nature’s Pride
3 Koppert Biological Systems
4 Beekenkamp Groep
5 Agro Care
7 Dümmen Orange
8 Anthura
10 FleuraMetz

Tuinbouw Ondernemersprijs
Bunnik Plants is een van de drie genomineerden voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2017. Andere kanshebbers zijn Green Specialties Holland uit Lierop en Jac. Uittenbogaard & Zn. uit Noordwijkerhout. Op 11 januari wordt de winnaar bekend gemaakt.

International Grower of the Year
Van den Berg Roses is genomineerd voor de award International Grower of the Year, in de categorie snijbloemen. De award is een initiatief van de International Association of Horticultural Producers (AIPH). Andere genomineerden zijn Flores El Capiro S.A. (Columbia) en LLC TK Podosinki (Rusland)). Op 24 januari wordt in Essen de winnaar bekendgemaakt.

OndernemersPrijs Haaglanden 2017
Joyce en Mike Lansbergen van LG Flowers uit Pijnacker en Bas Lagerwerf van Berg Hortimotive uit De Lier waren genomineerd voor de OndernemersPrijs Haaglanden 2017, die woensdagavond 23 november werd uitgereikt in het Grand Hotel Amrâth Kurhaus The Hague te Scheveningen. Winnaar van deze prijs was Hartger Ruijs van Computest Group B.V. uit Zoetermeer.

Ranking the Grower
Koppert Cress is uitgeroepen tot overall winnaar van Ranking the Grower 2016. Ranking the Grower is de jaarlijkse telersverkiezing van KAS TuinbouwCommunicatie. Dit jaar stond de verkiezing in het teken van samenwerking. In augustus werd tijdens het Ranking the Grower Event in verschillende categorieën een winnaar aangewezen. Addenda, ECW Netwerk, Greenco en Koppert Cress waren toen de grote winnaars. Het publiek mocht uit deze vier bedrijven/collectieven een overall winnaar kiezen.

(Foto: Henri Potze van Benefits of Nature neemt de TASPO Award in ontvangst. foto: taspoawards.de/ Fotograf: Andreas Schwarz)Pin It on Pinterest