Magazine Aan het werk

Bart Combee is benoemd tot nieuwe voorzitter van het College van Bestuur van Hogeschool Inholland. Per 1 september start hij bij de hogeschool. Combee neemt een berg ervaring mee als bestuurder in uiteenlopende sectoren. Hij is bekend in een breed werkveld van bedrijven, maatschappelijke organisaties, politiek en media. Voor ons als hogeschool die midden in de samenleving staat is dat van grote waarde.

Bart was het afgelopen jaar werkzaam in het bestuur van de Nederlandse Zorgautoriteit. Daarvoor was hij tien jaar als directeur hét gezicht van de Consumentenbond. Ook door zijn eerdere carrière in het bedrijfsleven en de zorg heeft hij een zeer brede kijk op de samenleving.

“De samenleving verandert in hoog tempo. Studenten van nu gaan straks beroepen uitoefenen die nu nog niet eens bestaan. Inholland heeft al veel in huis om daarop in te spelen”, zegt Bart Combee over zijn benoeming. “Mijn ervaring rond innovatie, digitale transformatie en de aansluiting daarvan op de snel veranderende samenleving zet ik graag in samen met studenten en docenten. Zo kunnen we met elkaar het onderwijs van de toekomst vormgeven.”

“De rode draad in mijn loopbaan is steeds ‘de gebruiker’. Daar begint alles voor mij mee. En bij Inholland is dat de student. Het is een voorrecht me te mogen inspannen voor de professionals van de toekomst. De hogeschool is voor hen een thuis. En met mijn persoonlijke stijl voel ik me hier ook thuis: persoonlijk en dichtbij, zoals de waarden van Inholland zo mooi luiden. Ik wil graag veel in contact staan met studenten, docenten en andere collega’s. Mijn deur zal altijd open staan. Ik kijk ernaar uit om te beginnen en een trotse ambassadeur van Inholland te zijn.”

De Hogeschool Medezeggenschapsraad en de benoemingsadviescommissie (met vertegenwoordigers uit de domeinen, diensten en medezeggenschap) delen het enthousiasme van Combee. Ze gaven een positief advies over zijn benoeming. Als Raad van Toezicht namen we het advies graag over.Pin It on Pinterest