Greenport Horti Campus

Greenport West-Holland heeft tijdens de Hackathon for Good – van 26 tot en met 28 november – een eigen challenge. De uitdaging gaat over het thema biodiversiteit en gaat over het verkrijgen van data over de relatie tussen de kas en de natuurlijke omgeving. De vierde Hackathon for Good is een initiatief van de gemeente Den Haag en wordt georganiseerd door The Hague Tech. Aanmelden is vanaf heden mogelijk. 

Er zijn vijf verschillende challenges; deze zijn ingebracht door onder meer Greenport West-Holland en het ministerie van Defensie. De overall winnaar van de hackathon verdient een geldprijs van €2.500. Alle informatie over de hackathon is te vinden op https://www.hackathonforgood.org/hackathons/the-hague-4.

De challenges zijn:

  • Hoe kunnen we handelaren helpen hun voorraad efficiënter te verkopen door kwaliteitscontrolepraktijken te verbeteren om voedseloverschotten in een vroeg stadium te voorspellen wanneer we proberen voedselverspilling te voorkomen in plaats van het als donatie te verzenden of weg te gooien in de afvalcontainer of biogasfaciliteit? (Challenge door Invisible Foods)
  • Hoe kunnen we telers aanmoedigen om inzicht te krijgen en betrokken te zijn bij de relatie tussen hun productie en de biodiversiteit van hun lokale omgeving door lokale gegevens te allen tijde gemakkelijk toegankelijk en begrijpelijk te maken en vooral wanneer ze zich moeten aanpassen aan moderne eisen en mogelijkheden in plaats van alleen te vertrouwen op hun eigen persoonlijke gegevens en kennis? (Challenge door Greenport West-Holland)
  • Hoe kunnen we de Koninklijke Landmacht helpen om het vertrouwen binnen de eigen gelederen en binnen het bredere defensiesysteem (= Opmerkelijke Drie-eenheid van Von Clausewitz (regering – leger – volk) en onze geallieerden te waarborgen door gebruik te maken van blockchain-methodologie door de bevolking (producenten) bij het identificeren en het ontmaskeren van desinformatie (met betrekking tot veiligheidsbeleid, grootste strategie en militaire informatie) in plaats van meer desinformatie te verspreiden? (Challenge door Ministerie van Defensie)
  • Hoe kunnen we technisch bewuste mensen helpen om echte van nep online inhoud te onderscheiden door hen in staat te stellen met moeiteloze onafhankelijke tools om deepfakes (beeld, video, audio, tekst) te herkennen die hun informatieconsumptie vervuilen of schaden en vooral wanneer er onzekerheid is zoals zoals Covid-19, politieke verkiezingen, oorlog, economische recessie, enz. in plaats van te worden gemanipuleerd door of onbedoeld desinformatie in stand te houden? (Challenge door Find Out Why)
  • Hoe kunnen we whitelisting inzetten om fraude tegen te gaan. De online omgeving in nederland is, mede door de hoge kwaliteit en dekking van het internet-netwerk, een gewilde plek geworden voor verschillende types cybercrime. (Challenge door Ministerie van Justitie en Veiligheid & OM)

 



Pin It on Pinterest