Vacature
Programmasecretaris

Met trillende handen schrijf ik de volgende zin: Ik ga Greenport West-Holland verlaten! U leest het goed. Ik vertrek. Maar ik zal de tuinbouw niet verlaten: vanaf 1 september ga ik vol energie aan de slag met een nieuwe kans als Manager Coöperatieve Diensten bij Royal FloraHolland. Ook daar mag ik bouwen met een team van mensen met een groen en kleurrijk hart voor en met tuinbouwondernemers.

Dit is dus mijn laatste voorwoord van de Update van Greenport West-Holland. De eerste versie verscheen jaren geleden, kort na de start van de Greenport, het zijn er net geen 100 geweest. Die oprichting was in 2014; in november van dat jaar startte ik als (toen nog) programmamanager.

In de eerste jaren heb ik samen met het toenmalige bestuur, voorzitter, het projectteam en de 17 partners gewerkt aan een goede netwerkstructuur, governance en inhoudelijke Programma 2014-2018 voor de uitvoering van de BedrijfslevenVisie 2030 Greenport Westland-Oostland.

En dat is gelukt: negen jaar later staat er een organisatie als een huis. En zijn we gegroeid tot Greenport West-Holland. Ik ben dan ook trots wat we de afgelopen jaren hebben bereikt met het Greenportteam en samen met de 52 Greenboard-partners en honderden partners in akkoorden, pacten en projecten. Als netwerkorganisatie zijn de partners de basis: niet alleen als financierder, maar ook als ambassadeur en soms ook mede-uitvoerders.

In die negen jaar is het aantal hoogtepunten ontelbaar. Van fijne samenwerking met de Greenboard tot alle Jaarevents, van het EnergieAkkoord tot het Innovatiepact, van het Programmateam en -bureau tot de zomerborrels. En de samenwerking in binnen- en buitenland met mensen en organisaties die ook betoverd zijn door de kracht van het Greenport cluster. Dit alles in het teken van Samen-Werken en Gezondheid & Geluk.

Ik heb negen jaar mogen genieten van het bouwen van dit gastvrije huis. Als architect, aannemer en ook als meewerkend voorvrouw, heb ik met trots dit huis ontworpen, gebouwd en ingericht. Trots heb ik gekeken hoe de kamers zich vulden en de deur altijd open gehouden voor anderen, want alleen samen kom je verder.

Het huis staat, heeft al een keer een upgrade gekregen (Programma 2019-2025) en is volledig gevuld met veel dynamiek. Dankbaar en trots kijk ik vanuit onze gezonde tuin vol geluk naar het prachtige Greenport huis wat er nu staat. Het fundament is stevig genoeg voor het volgende programma 2025-2030.

Dit voorwoord is dus een afscheid. Maar toch ook weer niet. We blijven elkaar tegenkomen. En ik blijf de Greenport met veel interesse volgen. Ook zonder mij is het een krachtige organisatie, met veel enthousiaste mensen, bevlogen experts en bestuurders met visie.

Ik wens u een prettige zomer! En tot in de tuinbouw, mijn nieuwe voordeur staat snel open.

Dankbare groet,

Jolanda Heistek
Directeur Greenport West-HollandPin It on Pinterest