Magazine Aan het werk

Op donderdag 23 april a.s. vindt de Dag van de Tuinbouw plaats. Van 6.00 tot 16.00 uur wordt live radio gemaakt om de tuinbouw een hart onder de riem te steken in deze zware tijden. Gastsprekers uit de sector en overheid zullen hun opwachting maken en onder de noemer #hortifront zullen bovendien reacties vanaf de werkvloer te horen zijn. Ook Greenport West-Holland is betrokken bij de Dag van de Tuinbouw.

Het doel is om er een dag voor en door de tuinbouw van te maken, om elkaar te steunen, om elkaar te helpen, elkaar te informeren, elkaar tips te geven, elkaar bij te staan en samen door te gaan met ondernemen in deze moeilijke tijden. Positiviteit moet bovendien de boventoon voeren om zodoende een ‘samen-één-gevoel’ uit te dragen.

Gasten en frontberichten

Gedurende de dag zullen tal van gasten uit de tuinbouw, maar ook uit de nationale/lokale politiek, belangenorganisaties, adviesorganisaties en toelevering te horen zijn. Dat zal vooral telefonisch zijn, aangezien de radio-uitzending uiteraard wordt gemaakt met inachtneming van de geldende coronaregels. Ook de presentatoren in de studio te Bergschenhoek zullen 1,5 meter afstand houden. Daarnaast zal een verslaggever de hele dag onderweg zijn om ‘frontberichten’ op te halen bij telers onder de noemer #hortifront.

De centrale presentatie van de Dag van de Tuinbouw is in handen van Timothy Meurink en zijn er gastpresentatoren, zoals onder andere Maurice Wubben en Ceoray Rozenboom, manager van vakbeurs HortiContact Gorinchem. Tuinbouwzender Paprika Tasty Radio werkt mee als broadcastpartner. Het radiostation van Tuinbouw Nederland is 24/7 te beluisteren via de gratis te downloaden app of via de site paprikatastyradio.nl.Pin It on Pinterest