Jaarevent 2023

Cross-sectorale verbindingen brengen de regionale economie verder. Daarom brachten Innovation Quarter en de Drechtsteden op 1 juni talloze sectoren samen tijdens Dare2Cross in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht. De Greenport was mede-organisator van een van de werksessies. Een succes, volgens deelnemer Peter Hendriks, manager van LetsGrow.com.

“LetsGrow.com is het centrale platform voor het koppelen en delen van waardevolle informatie op het gebied van onder meer energie, klimaat, teelt, productie en opbrengsten”, vertelt Hendriks. “We brengen data samen uit verschillende bronnen, analyseren die data en modelleren de data door toevoeging van onze specifieke tuinbouwkennis en -ervaring.”

Hendriks was uitgenodigd om tijdens de werksessie ‘NEXT economy needs NEXT entrepreneurs’ een korte pitch te houden voor een divers gehoor: van vertegenwoordigers van overheden tot mensen uit de maritieme sector. “Ik heb daarin verteld wat we doen, en de deelnemers gevraagd voor welke andere sectoren ons platform interessant zou kunnen zijn.” Dat leverde een aantal concrete tips op. “Een aantal van die tips ga ik zeker gebruiken.”

Wow!

Niet alleen de werksessie was vruchtbaar voor Hendriks. Tijdens het plenaire deel van Dare2Cross droeg presentator Karl Raats de deelnemers op in kleine groepjes een uitdaging te bespreken. Dat leverde Hendriks een concrete afspraak met een buurman op.

“Een geslaagde bijeenkomst”, vertelt de manager van LetsGrow.com. “Het samenbrengen van verschillende sectoren is heel interessant!

Het mooiste waren de reacties tijdens mijn pitch. Met LetsGrow.com maken we onder andere (precompetitief) benchmarken mogelijk. Dat kennen veel andere sectoren niet. De reactie was echt: ‘Wow, doen kwekers dat in de tuinbouw?!’ Ja dus. De Nederlandse tuinbouw heeft zijn hoge niveau mede te danken aan het coöperatief werken. Daardoor zijn we het land met de hoogste productie per vierkante meter. En LetsGrow.com is daarbinnen een superbelangrijke tool. Van deze samenwerkingsbereidheid op productieniveau kunnen andere sectoren weer leren.”Pin It on Pinterest