Jaarevent 2023

“Innovatie lukt alleen als we de handen ineenslaan. De weg naar de ‘Next Economy’ is er een van meer delen en optimaal samenwerken”, dat stelde Commissaris van de Koning in Zuid-Holland Jaap Smit tijdens de Statenontmoeting bij Priva.

De bijeenkomst stond in het teken van de ‘Next Economy’: een duurzame en innovatieve economie gebaseerd op (informatie)technologie, herbruikbare grondstoffen en slimme diensten. Jaap Smit: “De ‘Next Economy’ leunt sterk op groene energie en wereldwijde communicatie, via het ‘Internet of Things’, waarin informatie, energiestromen en logistieke processen samenkomen. De ‘Next Economy’ betekent ook: minder fossiele grondstoffen en meer biobased producten. Dat gaat stap voor stap en dus blijven investeringen in energiezuinige technologieën en energiebesparende maatregelen nodig.”

Het huidige college van Gedeputeerde Staten heeft de ambitie Zuid-Holland slimmer, schoner en sterker te maken. Daarom wordt de komende jaren extra geïnvesteerd in innovatieve economie en schone energie. Greenport West-Holland onderschrijft deze ambitie van harte.

Bekijk de foto’s van de Statenontmoeting bij Priva.Pin It on Pinterest