2 t/m 6 september

DE WEEK VAN TUINBOUWRESTSTROMEN

EN BIOBASED BOUWMATERIALEN

Met onder andere excursies en seminars

De biobased economie biedt grote kansen voor de tuinbouw. Zo kunnen tuinbouwrestmaterialen op verschillende manieren verwaard worden. Voorbeelden daarvan zijn het gebruik van tomatenstengels voor de productie van papier of textiel. Welke eisen worden voor dergelijke toepassingen gesteld aan die restmaterialen? Hoe organiseren we een marktsysteem? En hoe kunnen ondernemers daarop inspelen? Daarover gaan de themaweken die Biobased Greenport West-Holland in samenwerking met Bioboost najaar 2019 organiseert.

2 t/m 6 september: De week van tuinbouwreststromen en biobased bouwmaterialen

Van 2 tot en met 6 september organiseert Biobased Greenport West-Holland ‘De week van tuinbouwreststromen en biobased bouwmaterialen’. Tijdens deze week zijn er onder meer een excursie en mini-symposium over het gebruik van tuinbouwrestmaterialen voor bouwmaterialen. Houd deze webpagina in de gaten voor het programma.

Programma

3 september: Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen (ICDuBo)

Op dinsdagochtend 3 september (9.30-12.30 uur) is er een excursie bij het Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen (ICDuBo) in Rotterdam. Tijdens de rondleiding ziet u de duurzame concepten, systemen en productopstellingen op het gebied van duurzaam bouwen, met natuurlijk speciale aandacht voor biobased oplossingen. Aanmelden voor deze excursie

5 september: Mini-symposium ‘Tuinbouwreststromen en biobased bouwmaterialen’

BlueCity in Rotterdam – gevestigd in het oude zwembad Tropicana, aan de oever van de Maas – is een broedplaats voor innovatieve bedrijven die hun reststromen aan elkaar koppelen. Een schitterende locatie dus voor een mini-symposium over mogelijkheden van tuinbouwreststromen voor toepassing in biobased bouwmaterialen.

09:00-09:30 Ontvangst koffie, thee
09:30-09:40 Start/Welkom
11:20-11:30 Afronding
11:30-12:30 Afsluitende lunch en napraten

U kunt zich online aanmelden voor het mini-symposium

 

7 t/m 11 oktober: De week van tuinbouwreststromen en insectenkweek

Van 7 tot en met 11 oktober organiseert Biobased Greenport West-Holland ‘De week van tuinbouwreststromen en insectenkweek’. Tijdens deze week zijn er onder meer een excursie en mini-symposium over het gebruik van tuinbouwrestmaterialen voor de kweek van insecten. Deze week valt samen met Dutch Food Week, waarvan Greenport West-Holland mede-initiatiefnemer is. Houd deze webpagina in de gaten voor het programma.

In samenwerking met:

9 t/m 13 december: De week van tuinbouwreststromen en papier en textiel

Van 9 tot en met 13 december organiseert Biobased Greenport West-Holland ‘De week van tuinbouwreststromen en biobased bouwmaterialen’. Tijdens deze week zijn er onder meer een excursie en mini-symposium over het gebruik van tuinbouwrestmaterialen voor bouwmaterialen. Houd deze webpagina in de gaten voor het programma.

Agenda:

2-6 september: Bouwmaterialen
7-11 oktober: Insectenkweek
9-13 december: Papier en textiel

Categorieën

Recente reacties    Pin It on Pinterest