Nieuwe Energie

Terugblik

 

BIOBASED WEKEN 2019

 

Masterclasses, excursies en seminars

Drie biobased themaweken in 2019

De biobased economie biedt grote kansen voor de tuinbouw. Zo kunnen tuinbouwrestmaterialen op verschillende manieren verwaard worden. Voorbeelden daarvan zijn het gebruik van tomatenstengels voor de productie van papier of textiel. Welke eisen worden voor dergelijke toepassingen gesteld aan die restmaterialen? Hoe organiseren we een marktsysteem? En hoe kunnen ondernemers daarop inspelen? Daarover gingen de themaweken die Biobased Greenport West-Holland in samenwerking met Bioboost najaar 2019 organiseerde.

De week van tuinbouwreststromen en insectenkweek

Van 7 tot en met 16 oktober organiseerden Biobased Greenport West-Holland en BioBoost ‘De week van tuinbouwreststromen en insectenkweek’. Deze week viel samen met Dutch Food Week, waarvan Greenport West-Holland mede-initiatiefnemer is. Tijdens week was er onder meer een mini-symposium ‘Tuinbouwreststromen en insectenkweek’ in Apollo 14 (georganiseerd ism Gemeente Den Haag/ImpactCity) en de masterclass ‘Insecten zijn om op te vreten’ (georganiseerd ism Inholland).

De week van tuinbouwreststromen en papier en textiel

Van 9 tot en met 13 december organiseerde Biobased Greenport West-Holland ‘De week van tuinbouwreststromen en papier en textiel’. Op 9 december was in HortiVERSum in Zoetermeer het mini-symposium ‘Tuinbouwreststromen en papier en textiel’. Sprekers waren Edwin Keijsers (Wageningen Research), Nicole Schluep (PapierLab), Michiel Adriaanse (Kenniscentrum Papier en Karton, KCPK) en Nienke Binnendijk (BlueCity Lab). Op 12 december was er een leerzame en inspirerende rondleiding bij Schut Papier.

Lees ons laatste nieuws

CategorieënPin It on Pinterest