7 t/m 16 oktober

DE WEEK VAN TUINBOUWRESTSTROMEN

EN INSECTENKWEEK

Met onder andere een masterclass en een mini-symposium

De biobased economie biedt grote kansen voor de tuinbouw. Zo kunnen tuinbouwrestmaterialen op verschillende manieren verwaard worden. Voorbeelden daarvan zijn het gebruik van tomatenstengels voor de productie van papier of textiel. Welke eisen worden voor dergelijke toepassingen gesteld aan die restmaterialen? Hoe organiseren we een marktsysteem? En hoe kunnen ondernemers daarop inspelen? Daarover gaan de themaweken die Biobased Greenport West-Holland in samenwerking met Bioboost najaar 2019 organiseert.

7 t/m 16 oktober: De week van tuinbouwreststromen en insectenkweek

Van 7 tot en met 16 oktober organiseert Biobased Greenport West-Holland ‘De week van tuinbouwreststromen en insectenkweek’. Deze week valt samen met Dutch Food Week, waarvan Greenport West-Holland mede-initiatiefnemer is.

Tijdens deze week zijn er 2 events:

Hieronder vindt u informatie over beide events.

10 oktober: Mini-symposium ‘Tuinbouwreststromen en insectenkweek’

Op 10 oktober is in Apollo 14 in Den Haag het mini-symposium ‘Tuinbouwreststromen en insectenkweek’. Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met gemeente Den Haag en ImpactCity. Sprekers zijn Bicky Nguyen (Cricket One), Sander Peltenburg (De Krekerij), Thomas Spranghers (Hogeschool Vives) en Bart Nollen (Sustainable Proteine). Wethouder Saskia Bruines van gemeente Den Haag opent het mini-symposium.

Lees het nieuwsbericht over het programma (met o.a. meer informatie over de sprekers)

Programma

12.30-13:00 Ontvangst met lunch
13.00-13:10 Start/welkom
13.10-13:30 Aanvang programma
14:55-15:00 Afronding
15:00-15:30 Afsluitende borrel

Locatie

Apollo 14 is het Haagse verzamelgebouw voor startups op het gebied van onder meer vrede, recht, veiligheid, energie, gezondheid, voedsel, water en participatie.
Apollo 14
Saturnusstraat 14
2516 AH Den Haag

Deelname aan het mini-symposium is gratis. Wel dient u zich vooraf aan te melden.

Aanmelden voor mini-symposium op 10 oktober

In samenwerking met

16 oktober: Masterclass ‘Insecten zijn om op te vreten’

Op Wereldvoedseldag – 16 oktober – kunt u deelnemen aan een masterclass over insecten kweken én bereiden. Biobased Greenport West-Holland, BioBoost én Hogeschool Inholland organiseren dan de masterclass ‘Insecten zijn om op te vreten’.

‘Insecten geen feed maar food’

De wereld heeft een tekort aan gezonde voeding. Insecten zijn een mogelijke aanvulling en oplossing. Zo gek is dat overigens niet. Zo is in veel landen het eten van insecten al volstrekt normaal. En ook in sommige Nederlandse supermarkten zijn bijvoorbeeld wormenburgers te koop.

Tijdens de masterclass ‘Insecten zijn om op te vreten’ vertelt lector Feike van der Leij over de toekomstige rol van insecten in onze voeding. Aansluitend maken deelnemers aan de masterclass met hulp van praktijkdocent Maarten Bosch zelf een insectenhapje in het Food Lab van Inholland Delft. Bij de aansluitende borrel worden die hapjes geserveerd.

Programma

14:00 Ontvangst
14:30 Masterclass
15:30 Workshop
16:00 Borrel (met zelfgemaakte hapjes)
16:45 Einde

Locatie

Inholland Delft
Zaal 2.21
Rotterdamseweg 141
2628 AL Delft

De masterclass op 16 oktober bij Inholland biedt u een unieke ervaring. Deelname is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt. U kunt zich online aanmelden.

Aanmelden voor masterclass op 16 oktober

9 t/m 13 december: De week van tuinbouwreststromen en papier en textiel

Van 9 tot en met 13 december organiseert Biobased Greenport West-Holland ‘De week van tuinbouwreststromen en biobased bouwmaterialen’. Tijdens deze week zijn er onder meer een excursie en mini-symposium over het gebruik van tuinbouwrestmaterialen voor bouwmaterialen. Houd deze webpagina in de gaten voor het programma.

Agenda:

2-6 september: Bouwmaterialen
7-11 oktober: Insectenkweek
9-13 december: Papier en textiel

Categorieën

Recente reacties    Pin It on Pinterest