Vacature
Programmasecretaris

Greenport West-Holland is mede-organisator en partner van World Food Day, dat op 16 oktober plaatsvindt in Rotterdam en omgeving. Op het Schouwburgplein komt een kas te staan waar consumenten terecht kunnen voor informatie over de tuinbouw. De Greenport zoekt enkele groentetelers die enkele uren de kas willen bemannen.

16 oktober is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Wereldvoedseldag met als doel jaarlijks aandacht te vragen voor de uitdagingen in ons voedselsysteem. Ter gelegenheid van de Wereldvoedseldag organiseert een aantal organisaties World Food Day in Rotterdam. Het evenement is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en de gemeente Rotterdam, in samenwerking met Greenport West-Holland, provincie Zuid-Holland en Rabobank. (Bekijk de website van World Food Day).

Zondag 16 oktober is het Schouwburgplein van Rotterdam het bruisende festivalhart met onder meer een foodquiz, kookdemo’s van bekende TV-chefs (zoals Yvette van Boven en Rudolph van Veen) en optredens. In de Schouwburg zijn talkshows over verschillende aspecten van voeding. Daarnaast kunnen consumenten op excursie naar foodondernemers in en om de stad (zoals Tomatoworld en Bakker Barendrecht). World Food Day wordt geopend door burgemeester Aboutaleb van Rotterdam en staatssecretaris Martijn van Dam. (Bekijk het volledige programma)

Gezocht: groentetelers

Op het Schouwburgplein wordt ter gelegenheid van World Food Day een kas geplaatst. Hier kunnen consumenten tussen 13.00 en 21.00 uur terecht voor informatie over onder meer de glastuinbouw. Hiervoor is de organisatie op zoek naar enkele groentetelers die gedurende enkele uren de kas willen bemensen. Een mooie kans dus om met consumenten te praten over uw vak, en ze te vragen naar hun visie op de tuinbouw en onze mooie producten.

Aanmelden of meer informatie? Mail naar [email protected].

 

Programmaonderdeel van Dutch Agri Food Week

World Food Day in Rotterdam is het grootste wereldvoedseldagevenement van Europa en is onderdeel van de Dutch Agri Food Week van 12 tot en met 25 oktober. De activiteiten op het Schouwburgplein zijn gratis toegankelijk, evenals de talkshows (reserveren noodzakelijk). Excursies kosten 2,50 per stuk. Een plek reserveren voor een van de talkshows of een kaart kopen voor een excursie kan via www.worldfoodday.nl.

 

 Pin It on Pinterest