Energie Dashboard

Greenport West-Holland en provincie Zuid-Holland hebben een overzicht gemaakt van alle innoverende en verduurzamende projecten in de regio. Doel is om een zo een breed publiek kennis te laten nemen en te inspireren met deze voorbeeldprojecten. Programmaregisseur Nico van Ruiten van het EnergieAkkoord: “​​Energietransitie en klimaatverandering zijn erg in het nieuws. De glastuinbouw wil laten zien dat er al erg veel gebeurt op dit gebied.” 

Op de kaart staan alle geothermie-projecten, biomassa en WKO’s in de regio. Op de kaart is per project relevante informatie te vinden, zoals de besparing die wordt gerealiseerd met het betreffende project. Het gaat hierbij om alle projecten met een positief, definitief investeringsbesluit, vertelt Van Ruiten. Het EnergieAkkoord is bij al die projecten betrokken. “Het EnergieAkkoord coördineert, verzorgt de monitoring en adviseert als het gaat om verbinding met projecten in de omgeving.”

Uit het projectenoverzicht blijkt onder meer dat van de 13 gerealiseerde geothermieprojecten in Nederland, er 18 in Greenport West-Holland liggen. “Deze besparen bij elkaar zo’n 200 mln m3 gas. Wat verder mooi is om te zien, is dat ze verspreid over de regio liggen. Zowel in Oostland, op Voorne Putten als in Westland zijn ondernemers actief met geothermie.”

Bekijk het projectenoverzicht hierPin It on Pinterest