Jaarevent 2023

Op 26 januari was er in Leiden een bijeenkomst over duurzame en circulaire productielandschappen. Titel van deze bijeenkomst is ‘Greenport meets Westas’. Doel was kennisdeling en verdere samenwerking tussen de Greenport en de regio ten westen van Amsterdam.

Tijdens ‘Greenport meets Westas’ komen vragen aan bod als: Wat kunnen de Greenport en Westas van elkaar leren op het gebied van governance, energie en logistiek & mobiliteit? En hoe kunnen beide regio’s input leveren voor de ruimtelijk-economische ontwikkelstrategie (REOS)? Prof. Dr Ellen van Bueren (TU-Delft en LDE Sustainable Urban Development) en Prof. Dr Frank van Oort (EUR en UU Urban and Regional Economics) hebben een inleiding geven over duurzaamheid en economische waarde in een stedelijke omgeving.

Programmamanager Jolanda Heistek heeft een pitch gegeven over ‘Gebiedsontwikkeling en maatschappelijke opgaven in de Greenport’. Daarbij werd uiteraard ook de verbinding met de Greenport Aalsmeer, onderdeel van de Westas gelegd. De middag werd begeleid door Peter Heida van VINU. Verschillende praktijklessen zijn gedeeld tijdens de bijeenkomst. Binnenkort worden de resultaten gedeeld op onze website.

De bijeenkomst werd georganiseerd door VINU, provincie Zuid-Holland en provincie Noord-Holland. Meer informatie? Bezoek de website van VINU.Pin It on Pinterest