Jaarevent 2023

Op dinsdag 14 en woensdag 15 februari 2017 krijgen telers uit binnen- en buitenland de gelegenheid om kennis te maken met de laatste ontwikkelingen in de Nederlandse glastuinbouw tijdens de HortiContact Tour. Op de eerste dag van deze tours worden bedrijven en instellingen in de Greenport bezocht.

Deze tweedaagse excursie is een samenwerking tussen  vakbeurs HortiContact (dinsdag 14 t/m donderdag 16 februari 2017 in Evenementenhal Gorinchem), Uniglobe Westland Business Travel en In Greenhouses magazine. Het programma bestaat in grote lijnen uit: het bezoeken van toonaangevende bedrijven (gespecialiseerd in snijbloemen, potplanten en glasgroenten), lezingen van onderzoekers en docenten van gerenommeerde kennisinstituten en uiteraard een bezoek aan de vakbeurs HortiContact.

Programma

Op de eerste dag van het tweedaagse programma staan bezoeken aan teeltbedrijven en onderzoekslocaties op het programma. Deze praktijkdag brengt de deelnemers onder andere naar chrysantenbedrijf Arcadia, Sion Orchids, Wageningen UR Glastuinbouw en Delphy Improvement Centre. De tweede dag speelt zich af in Gorinchem. Zo geeft Ep Heuvelink (Wageningen UR) een presentatie over plantkunde en Frank Kempkes (eveneens Wageningen UR)  over de winterlichtkas.

 

Deelname

Deelname aan de HortiContact Tour is gratis. Buitenlandse telers dienen hun reis naar Nederland en de hotelovernachtingen zelf te verzorgen. Meer informatie via de website van HortiContact.Pin It on Pinterest