Vacature
Programmasecretaris
Strategische gebiedsontwikkeling

Samen maak je de grootste uitdagingen realistisch’

 

In de praktijk; lees hoe Greenport West-Holland een positieve bijdrage heeft kunnen leveren aan het thema Gebiedsverkenning.

‘Samenwerking loopt al als een rode draad door ons bedrijf met klanten en leveranciers’, vertelt Hans Verboom uit Zevenhuizen. Met zijn zijn bedrijf Kwekerij Verboom ontwikkelt, produceert en verkoopt hij Helleborus en produceert onder licentie.

Kwekerij Verboom investeerde zo’n 15 jaar in de ontwikkeling van het eigen product: de Verboom Beauty. Het is een een exclusief product voor een specifieke markt. “We willen ons blijven ontwikkelen.”

Het bedrijf heeft een zeer gunstige logistieke ligging en klimatologische ligging. De toekomstige gebiedsontwikkeling van de Zuidplaspolder is echter een blokkade. De aangrenzende gronden zijn momenteel in gebruik als landbouwgebied en in eigendom van de Grondbank.

Aankoop van gronden en uitbreiding is vanwege de toekomstplannen niet mogelijk. Verhuizing van het bedrijf en de verkoop van zijn huidige bedrijf is financieel onaantrekkelijk door de onzekerheid en beperkingen die de huidige bedrijfslocatie kent.

Kwekerij Verboom

 

Het is voor de toekomst van Kwekerij Verboom belangrijk dat overheden, bedrijven, en kennisinstellingen samenwerken. “Daarom vind ik Greenport West-Holland een belangrijk collectief: de belangen van veel partijen komen daar op een professionele manier samen. En Door die samenwerking zijn kennis, advies en opleidingen op een hoog niveau te borgen. Zo ontstaat efficiënte slagkracht.”

Samenwerken loopt ook als een rode draad door het bedrijf van Verboom heen. “Juist door een goede samenwerking met klanten en leveranciers ontstaat er een wederzijdse gunfactor. Waardoor uitdagingen en dromen realistisch vorm krijgen.”

In 2020 is 750 hectare van het teeltareaal in Greenport gemoderniseerd.Pin It on Pinterest