Programma Jaarevent 2019

Het vijfde Jaarevent van de Greenport

Voor de vijfde keer organiseert de Greenport het Jaarevent, namelijk op 17 mei aanstaande. Net als voorgaande edities belooft het een event te worden waar we u niet willen missen. Dit jaar staat het event in het teken van duurzaamheid en circulaire economie.

Vanuit verschillende invalshoeken kijken we naar de uitdagingen voor ondernemers, kennisinstellingen en overheden in de Greenport. Hoe zorgen we samen voor een vitale en duurzame toekomst voor het regionale tuinbouwcluster?

Die vraag wordt beantwoord door sprekers van binnen en buiten de sector, zoals Prins Carlos de Bourbon de Parme, Directeur Compazz, en Paul Iske, hoogleraar Open Innovation & Business Venturing. Dagvoorzitter is RTL-Z-presentator Donatello Piras.

Programma

14.00 uur: Inloop

14.30: Start programma, met onder meer:

  • Openingswoord door Adri Bom-Lemstra, voorzitter Greenport West-Holland, gevolgd door een terugblik op de resultaten van afgelopen jaar
  • Prins Carlos de Bourbon de Parme (directeur Compazz)
  • Irenke Meekma (algemeen directeur Bakker Barendrecht)
  • Toelichting op de ambities van de Greenport door Jolanda Heistek (programmamanager Greenport West-Holland)
  • Paul Iske (hoogleraar Open Innovation & Business Venturing)

16.45 uur: Afsluiting en einde programma, start netwerkborrel

Locatie:

World Horti Center

Europa 1

2672 ZX Naaldwijk

 

 

 

Donatello Piras

Donatello Piras presenteerde het tv-programma Talkshow Z in Zaken (RTL-Z) en verzorgt de tv-column in het opinieprogramma Dunk. Daarnaast is hij een veelgevraagd dagvoorzitter, presentator, gespreks- en debatleider met jarenlange ervaring in binnen- en buitenland. Als communicatiespecialist en Italië-kenner wordt hij regelmatig gevraagd door programma’s als Jinek, RTL Nieuws en Goedemorgen Nederland.

Prins Carlos de Bourbon de Parme

De ontwikkelingen in Zuid-Holland op het gebied van onder meer energietransitie, circulaire economie en gezonde voeding gaan razendsnel. Prins Carlos de Bourbon de Parme zet zich daarvoor actief in, onder meer in het kader van de Roadmap Next Economy. Tijdens zijn presentatie geeft hij zijn visie op de kansen voor het regionale tuinbouwcluster.

Prins Carlos de Bourbon de Parme is expert op het gebied van duurzaamheid. Zo is hij directeur van Compazz, een onafhankelijke stichting met als doel het versnellen van circulaire economie, duurzame innovatie en transitie. Verder was hij als voorzitter van de stichting Nederland Krijgt Nieuwe Energie betrokken bij het Nationaal Energie Akkoord en is hij bestuurlijk actief bij onder meer De Groene zaak en MVO Nederland. In het kader van de Roadmap Next Economy zet hij zich onder meer in voor gezonde voedsel en de energietransitie.

Irénke Meekma

Irénke Meekma werkt sinds 2000 bij Bakker Barendrecht en is Algemeen Directeur. Bakker Barendrecht is een van de grootste groente- en fruitbedrijven van Nederland. Ze werken al decennialang als serviceprovider voor een toonaangevende Nederlandse supermarktketen. In de industrie werken ze samen met één belangrijke afnemer, een topproducent van vers gesneden, panklare groenten en fruit. Daarnaast heeft Bakker Barendrecht een aantal geselecteerde exportklanten.

Paul Iske

Paul Iske is hoogleraar Open Innovation & Business Venturing aan de School of Business and Economics van de Universiteit Maastricht. Hij houdt zich hier vooral bezig met diensteninnovatie en sociale innovatie, met als specialiteit ‘Combinatoric Innovation’. Hij was tot medio 2015 verbonden als Chief Dialogues Officer bij ABN AMRO. Hij legt verbindingen om daarmee mogelijkheden voor innovatieve en duurzame waardecreatie te creëren. Paul is oprichter van het Instituut voor Briljante Mislukkingen, met als doel begrip te kweken voor de complexiteit van innovatie en ondernemen.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This