Jaarevent 2023

Inhoudelijke ambitie: Slimme & Efficiente Logistiek

Ambitie: Internationale toppositie Duurzame Innovatieve Draaischijf.

De belangrijkste resultaten in 2020:

  • Visie ontwikkeld voor agrologistiek bedrijventerrein Dutch Fresh Port
  • Start Connected Transport (data over transport delen met wegbeheerders en efficiënt rijden met meerdere ‘connected’ vrachtwagens) in regio Westland en Oostland
  • Invulling Greenport-Mainport logistieke agenda i.s.m. MoVe (Metropoolregio Rotterdam Den Haag, provincie Zuid-Holland en Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat)
  • Green meets Port opgegaan in de tafel Verslogistiek van Greenports Nederland, infrastructuurwensen in kaart gebracht (o.a. Greenport West-Holland)

Deze Greenport-ambitie uitgelicht:

Onderzoek agrologistieke bedrijventerreinen

Het onderzoek naar agrologistieke bedrijventerreinen is uitgezet bij Buck consultants (zowel kwantitatief – hoeveel hectare is nodig in het totaal en per deelregio – als kwalitatief – welke trends en ontwikkelingen zijn er en wat betekent dat voor de logistieke functie). Zij zullen in december beginnen.

 

Hoe werken Connected Transport Corridors?

Tijdens Dutch Agri Food Week staan voedsel, voedselinnovatie en voedselproductie centraal. Boeren, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers laten zien hoe zij werken aan veilig en gezond voedsel voor onszelf en voor straks 9 miljard mensen wereldwijd. Het doel van de week is innovatie te versterken, kennis te delen en vooral ook om te genieten van gezonde voeding.Pin It on Pinterest