Jade zit momenteel in het laatste jaar van de opleiding Trade Management aan de Hogeschool Rotterdam. In haar opleiding richt zij zich op Azië. Om haar studie succesvol af te ronden is Jade per direct opzoek naar een (glastuinbouw) bedrijf met internationale ambities naar Azië. 

De afstudeeropdracht kan een marktonderzoek zijn naar een nog onbekende markt, waarbij de kansen en mogelijkheden van de desbetreffende markt in kaart worden gebracht. Door het internationaal karakter van de opleiding liggen de interesses van Jade voornamelijk bij de vakgebieden import en export. Gedurende de opleiding heb ik in groepsverband bijvoorbeeld een eigen importonderneming opgericht, waarbij een product uit Azië werd geïmporteerd en op de Nederlandse markt werd verkocht. Tevens heeft het opstellen van een exportplan voor Evening Breeze, destijds een startup bedrijf van TU Delft, ervoor gezorgd dat het bedrijf inmiddels actief is op de Aziatische markt.

Gedurende +/- 20 weken kan Jade een onderzoek doen naar de kansen en mogelijkheden in Azië. Middels een adviesrapport kan onderzocht worden welk Aziatisch land het meest potentieel is voor de producten van het bedrijf en op welk manier het bedrijf de potentiele markt kan betreden. Het adviesrapport zal bestaan uit een interne analyse, gevolgd door een landenfilter, een externe analyse, strategische opties, een entreestrategie en goed onderbouwde aanbevelingen.

Kent u of bent u het bedrijf met internationale ambities naar Azië, maar heeft u niet de tijd of de juiste kennis en middelen om dit uit te zoeken? Dan is Jade bereid om u op weg te helpen. Neem contact op met Jade via jade-liefong@hotmail.com of 06-49700227.Pin It on Pinterest