Jaarevent 2023

Jan Willem Breukink

[vc_row][vc_column width=”1/4″][nfw_team_member nfw_team_member_name=”Jan Willem Breukink” nfw_team_member_color=”accent-color-3″ nfw_team_member_image=”1566″ nfw_team_member_job=”Member of the Board of Advisors INCOTEC Group BV “][/vc_column][vc_column width=”3/4”][vc_column_text]JanWillem Breukink (62) werkt al langer dan 30 jaar in de zaadindustrie. Hij begon zijn carrière in 1978 bij het zaadbedrijf Royal Sluis en vervulde diverse posities binnen het voormalige moederconcern Royal Sluis en INCOTEC. Hij was de leidende factor bij de ontwikkeling van INCOTEC van een klein onderdeel binnen Royal Sluis naar een volwassen, onafhankelijk en markt leidend bedrijf op de wereldmarkt van de zaadindustrie, met vestigingen in Nederland, Zweden, Frankrijk, Italië, Verenigde Staten, Brazilië, Japan, India, Australië, China, Zuid Afrika en Argentinië met meer dan 450 werknemers.

Sinds 1987 is hij lid van de “Seed Treatment and Environment Committee” van de ISF, waarvan hij 10 jaar lang de voorzitter was.

Hij is voorzitter van de “Seed Treatment and Technology Working Group” binnen ESA. Daarnaast is hij bestuursvoorzitter van Seed Valley  en lid van de Agriboard om de zaadindustrie en land- en tuinbouw in Noord-Holland te promoten.

In 2011 werd hij door de toenmalige Minister van Economische Zaken gevraagd om deel te nemen aan het Topteam Tuinbouw en Uitgangsmaterialen. Dit team doet voorstellen hoe de zakenwereld, onderzoeksinstituten en de overheid kunnen bijdragen tot een verbetering van de land- en tuinbouwsector alsmede de zaadsector op het gebied van internationaal ondernemerschap, kennisontwikkeling en onderzoek.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]Pin It on Pinterest