Jaarevent 2023

Bron: Nu.nl

José-van-EgmondJosé van Egmond is maandagavond voorgedragen door de gemeenteraad van Reimerswaal als nieuwe burgemeester van Reimerswaal. 

Van Egmond (48) is lid van het CDA en nu nog wethouder in de Zuid-Hollandse gemeente Pijnacker-Nootdorp. Waarschijnlijk wordt ze op 21 september geïnstalleerd als eerste burger van Reimerswaal.

De wethouder is getrouwd en moeder van drie kinderen: Arnout, Liselot en Rozemarijn. Haar hobby’s zijn lezen, piano spelen, wandelen, fietsen, steden en musea bezoeken en hardlopen.

De gemeenteraad van Reimerswaal omschrijft Van Egmond als een “ervaren en krachtig bestuurder die een hartelijke benadering weet te combineren met een doortastende en daadkrachtige aanpak”.

Boegbeeld

De Reimerswaalse gemeenteraad ziet in haar een burgemeester voor alle inwoners, energiek en verbindend en een boegbeeld voor de gemeente.

“Daarnaast is de raad ervan overtuigd dat Van Egmond als burgemeester de diversiteit in Reimerswaal recht zal doen en een verbinder kan zijn tussen de gemeenschappen onderling en tussen inwoners, bedrijfsleven en openbaar bestuur”, laat de gemeente Reimerswaal maandagavond weten.

September

De Reimerswaalse burgemeesterskandidaat was van 2006 tot 2010 lid van de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp, een gemeente met ongeveer 50.000 inwoners. Sinds 2010 is zij hier wethouder.

Op grond van de aanbeveling van de gemeenteraad bereidt de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht voor. De koning benoemt een burgemeester.

Installatie

Vooralsnog is de installatie van Van Egmond als burgemeester van Reimerswaal voorzien voor donderdag 21 september, laat de gemeente weten. Ze volgt dan Piet Zoon op, die waarnemend burgemeester is sinds mei vorig jaar, toen Jan Huisman met pensioen ging.Pin It on Pinterest