Jaarplan 2021

Food Innovation Academy organiseert op 9 maart van 16.00 tot 17.00 uur een online kenniscafé met als thema ‘Over smaak en gezondheid valt (niet) te twisten’. Sprekers zijn Peter Klosse (eigenaar van Hotel De Echoput) en Hidde de Brabander (o.a. televisiekok bij 24Kitchen). 

Veel wetenschappers zien smaak als iets persoonlijks en ondefinieerbaars. Dat is al zo sinds Aristoteles zijn beroemde uitspraak deed: ‘over smaak valt niet te twisten’. Peter Klosse ontdekte dat je smaak wel kunt classificeren en definiëren. Hij ziet smaak als een instrument om mensen te verleiden gezondere keuzes te maken.

Hidde de Brabander gelooft niet in gezond of ongezond eten. Wel in de slechte effecten van verkeerd en te veel eten. Primair voedsel is om onze maag te vullen, secundair voedsel is om onszelf te belonen. De focus moet bij beiden liggen op kwaliteit en niet op kwantiteit.

Een schone taak voor de levensmiddelenproducenten: hoe kunnen we onze culinaire kennis van vandaag inzetten om gezonde en lekkere producten te maken?

Meer informatie en aanmelden via de website van Food Innovation Academy.Pin It on Pinterest