Jaarevent 2023

Koning Willem-Alexander heeft donderdag 14 september het nieuwe informatiecentrum van het jubilerende Koppert Biological Systems, in Lansinerland, geopend. Het familiebedrijf viert dit jaar haar 50-jarig bestaan. Het Experience Centre versterkt het innovatieve Greenport-cluster.

Na de openingshandeling leidden directeurs Paul Koppert en Henri Oosthoek de koning rond langs de beschikbare informatie over insecten, mijten en microbiologische oplossingen die het bedrijf produceert en inzet in de land- en tuinbouw. “We werken al 50 jaar samen met de natuur om zo de land- en tuinbouw gezonder en duurzamer te maken. Onze mensen dragen bij aan een continue verduurzaming van teeltpraktijken. De aanwezigheid van de koning vandaag is een erkenning voor hen en een kroon op ons werk van de afgelopen 50 jaar’, aldus Paul Koppert.

Aansluitend was koning Willem-Alexander aanwezig bij de start van het internationale ‘Partners with Nature’ seminar dat Koppert deze dag organiseerde ter gelegenheid van het jubileum. Bij dit seminar waren naast de koning ruim 700 internationale gasten aanwezig.

“We staan nog maar aan het begin. We willen telers met hoogtechnologische gewassen tot boeren van akkerbouwgewassen duurzame teeltmethodes aanreiken. Dat is het doel van dit seminar, we willen ons wereldwijde netwerk bij elkaar brengen en met vereende kracht toewerken naar 100% duurzame land- en tuinbouw wereldwijd”, zegt Henri Oosthoek.

Experience Centre

In het informatiecentrum van 200 m2 dat door de koning werd geopend leren bezoekers over biologische gewasbescherming. Op interactieve wijze krijgen onder meer telers, onderzoeksinstellingen, studenten en overheden uit het binnen- en buitenland informatie over de visie van het familiebedrijf, onderzoek en ontwikkeling van biologische gewasbescherming en het productieproces van Koppert. Bezoekers kunnen zelf beleven hoe de producten worden ontwikkeld en hoe die producten werken. Ook kunnen ze de natuurlijke vijanden, hommels en microbiologische oplossingen van dichtbij bekijken.

In 2017 ontving Koppert al zo’n 1000 bezoekers uit 35 verschillende landen. De verwachting is dat het aantal bezoekers sterk gaat toenemen nu het informatiecentrum ontwikkeld is. Rondleidingen zijn vanaf 1 oktober te boeken via de website van Koppert.Pin It on Pinterest