Jaarevent 2023

Op 13 oktober 2017 vindt in Amsterdam de finale plaats van de Nederlandse voorronde van de European FoodNexus Startup Challenge. Deze unieke challenge wordt in 2017 voor het eerst georganiseerd.
 
De challenge is een Europese competitie voor Agri-Food startups uit meerdere landen: Spanje, Denemarken, Frankrijk, Ierland, Italië, België en Nederland. Het doel van de challenge is om veelbelovende startups uit deze landen in contact te brengen met de meest vooruitstrevende corporates in de Agri-Food industrie. De samenwerkingen tussen startups en corporates die ontstaan via deze challenge zorgen ervoor dat de radicale innovaties van de startups makkelijker kunnen opschalen voor maximale maatschappelijke impact.

Tijdens de Nederlandse finale op 13 oktober kiest een jury van investeerders en experts twee startups die worden afgevaardigd naar de Europese finale op 13 december 2017 in Wageningen. Bovendien ontvangen deze twee startups ieder een prijs van €10,000 en nemen zij deel aan een intensieve bootcamp die hen voorbereidt op samenwerking met corporates uit de Agri-Food industrie.

Unilever en FrieslandCampina zijn officieel partner van de challenge, en de komende weken zullen er meer aansluiten. Experts van deze bedrijven helpen actief mee met het vinden, begeleiden en koppelen van relevante startups. Deze hands-on betrokkenheid is uniek, en maakt dat de challenge veel meer is dan een competitie alleen.

Op de Nederlandse finale zullen vele gespecialiseerde investeerders, grote bedrijven, startups en andere belanghebbenden aanwezig zijn. Meer informatie over de European FoodNexus Startup Challenge is te vinden op www.fnsc.eu. Nederlandse startups kunnen zich op deze pagina aanmelden. Daar zijn ook de details van de Nederlandse finale te vinden.Pin It on Pinterest