Vacature
Programmasecretaris

We kijken terug op een zeer geslaagde middag op 23 maart jl. rond het thema ‘Duurzame energie; Warmterotonde en Geothermie’.

Presentaties

In de presentatie zijn we van Regio Greenport West-Holland, verder ingegaan op de kansen van de warmterotonde met Maya van der Steenhoven. Onder leiding van Johanneke de Lint zijn we daarna dieper ingegaan op de vraagstukken die bij cluster West spelen. Martin van der hout heeft de cirkel praktisch rond gemaakt door de facts en figures van geothermie te tonen vanuit DAGO en het verband te schetsen met de warmterotonde. De presentaties zijn voor u bijgevoegd ter informatie.

Wensen en aandachtspunten

Na de goed verzorgde maaltijd, met dank aan Ted Duijvestijn en zijn team, heeft u samen met een dertigtal betrokken tuinders uit de Greenport West-Holland uw wensen en aandachtspunten benoemd met betrekking tot de (ontwikkeling van) de warmterotonde. De thema’s waren: het systeem & het tracé, Koude-Warmte opslag, de marktplaats voor warmte, CO2 en de WKK. De inventarisatie van deze workshop is in de bijlage weergegeven. De aanwezige tuinders hebben aangegeven dat zij toekomst zien in de warmterotonde en duurzame energie noodzakelijk is voor de ‘license to produce’. Met elkaar is afgesproken zeker nog en keer bij elkaar terug te komen om de volgende stap te maken. Na de bijeenkomst is iedereen naar huis gegaan met een eigen stukje huiswerk. Samen kunnen we het verschil maken!

Namens het programmabureau Warmte en Koude en de greenport Westland-Oostland, bedank ik alle aanwezigen voor hun bijdrage.

Namens het projectteam Energie,

Jolanda Heistek, programmamanager Greenport West-Holland (GPWO)

Etwin Grootscholten, programmabureua Greenport West-Holland (GPWO)

Uitnodiging sessie energie PBWK GPWO 23 maart 2015

Presentatie warmtenetwerk Zuid-Holland
Presentatie Cluster West Greenport – Johanneke de Lint
Presentatie Warm op weg in Zuid Holland – Maya van der Steenhoven
Presentatie Thema Energie – Jolanda Heistek

Inventarisatie punten workshop

 Pin It on Pinterest