Jaarplan 2021

Greenports Nederland wil peilen of er interesse is bij erfbetreders om een introductieprogramma over de tuinbouwscenario’s te volgen zodat zij samen met hun tuinbouw klanten aan de slag kunnen. Bij voldoende interesse zal hier een speciaal programma voor worden ontwikkeld. 

Op 17 november werden de toekomstscenario’s voor het tuinbouwcluster gepresenteerd. Ondernemers, onderzoekers en beleidsmakers uit- en rondom het tuinbouwcluster ontwikkelden samen een uniek gereedschap; ze schreven vier extreme, en toch plausibele, toekomsten voor het tuinbouwcluster die tuinbouwers en tuinbouwondernemers helpen bij het nemen van strategische beslissingen. Op de website www.tuinbouwscenarios.nl is alle informatie terug te vinden. 

Adri Bom-Lemstra, voorzitter Greenports Nederland: “Tijdens de coronacrisis hebben we heel direct kunnen ervaren wat de impact kan zijn van grote veranderingen. Dat zal in de toekomst niet anders zijn. Als ondernemer is het goed om voorbereid te zijn om snel de koers van je bedrijf te kunnen aanpassen wanneer de situatie daar om vraagt. De scenario-analyse helpt bedrijven hierbij en is beschikbaar voor alle ondernemers uit het tuinbouwcluster. Zo kan iedereen er zijn voordeel mee doen.”

U kunt uw gegevens doorgeven aan Pauline Verhagen van Greenports Nederland via communicatie@greenports-nederland.nl met als referentie tuinbouwscenario’s. Pin It on Pinterest