Agritech

Op 12 oktober, 16.30-18.00 uur is er een online workshop ‘The role of Demo Farms in Agricultural Knowledge and Innovation Systems: a policy perspective’. De workshop vindt plaats in het kader van de Europese Week van Regio’s en Steden 2021. Doel is een bijdrage te leveren aan de verbetering en bredere toepassing van beleidsinstrumenten op nationaal en regionaal niveau. 

De sessie bouwt voort op de ervaring van drie Horizon 2020-projecten (Nefertiti, dat loopt tot 2022; Agridemo en Plaid). Deze projecten hebben de basis gelegd voor een onderling verbonden Europese gemeenschap van demonstratieboerderijen. Deze bedrijven zijn essentieel voor innovatieve oplossingen. en worden op grote schaal toegepast en overgenomen door boeren en de landbouwsector. 

Organisatoren van de workshop zijn gemeente Westland, de provincies Zuid-Holland en provincie Noord Holland, en de regio’s Zuid-Ostrobothnia, Toscane, Noordoost Roemenië, Pays de la Loire en Centraal Macedonië, en het Nefertiti WP6-team. Aanmelden is vanaf heden mogelijk via deze linkPin It on Pinterest