Jaarevent 2023

Met het openingscollege ‘Drones in de kas’ van Guido de Croon (TU Delft) in het World Horti Center zet de Greenport Hub de deuren naar de tuinbouwsector open voor studenten en wetenschappers. Een belangrijk moment: niet eerder waren de Universiteit Leiden, de TU Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam samen officieel verbonden met de tuinbouwsector.

De Greenport Hub in het World Horti Center maakt het voor studenten mogelijk om te studeren in het hart van de tuinbouwsector. Samen met participanten van het World Horti Center wordt in de leerlijn vorm en inhoud gegeven aan oplossingen van complexe vraagstukken.

De interdisciplinaire Greenport Hub is begin dit jaar tot stand gekomen om een brugfunctie te vervullen tussen de Greenport en de Universiteit Leiden, de TU Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam.

De Greenport Hub richt zich middels een onderzoeks- als onderwijsprogramma op vier thema’s: ‘Tuinbouw 4.0’, ‘Circulaire Economie’, ‘Gezondheid en Welbevinden’ en ‘Sustainable Urban Delta’s’. In het komende collegejaar zal door masterstudenten en onderzoekers van verschillende faculteiten en vakgroepen gewerkt worden aan deze thema’s.

Lees verder in het verslag van Greenport Hub.Pin It on Pinterest