Vacature
Programmasecretaris

De premier van Vietnam, Zijne Excellentie de heer Pham Minh Chinh, heeft een bezoek gebracht aan het World Horti Center. Naast de premier waren onder meer de Vietnamese ministers van Landbouw & Plattelandsontwikkeling en Natuurlijke Hulpbronnen & Milieu aanwezig. De belangrijkste pijlers van dit bezoek waren de zakelijke betrekkingen tussen Vietnam en Nederland, de ontwikkeling van een duurzame waardeketen in de tuinbouw en hoe het onderwijs kan bijdragen aan klimaatslimme technologieën.

De burgemeester van Westland, Bouke Arends, heette de delegatie van harte welkom in de gemeente. Nadat de burgemeester van Vietnam het podium betrad, wees hij er tijdens zijn toespraak op dat hij Nederland ziet als topexporteur van landbouwproducten en tijdens zijn bezoek hoopte hij van ons te leren. Namens het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit sprak speciaal gezant Frederik Vossenaar over duurzame landbouw naar de toekomst. Medewerkers van Rijk Zwaan, Koppert, Nedspice en The Fruit Republic kregen de gelegenheid om een pitch te geven over hun bedrijf aan de delegatie. Verder lichtte The Netherlands Vietnam Horti Business Platform toe hoe zij door krachtenbundeling de Vietnamese tuinbouwsector naar een hoger niveau proberen te tillen. De rondleiding door World Horti Center werd afgesloten met een bezoek aan de onderzoeksfaciliteit van Vertify. Hier legden docenten van Lentiz onderwijsgroep uit hoe onderwijs en klimaatslimme oplossingen op elkaar kunnen worden afgestemd in Vietnam.

Van 1 maart tot en met 3 maart 2023 vindt de HortEx Vietnam plaats in Ho Chi Minh City. Nederland heeft als “Partnerland” een prominente rol in het ondersteunen van de beurs en naast een Nederlands paviljoen op de beurs organiseert de Nederlandse ambassade een aantal activiteiten zoals een seminarprogramma, een netwerkreceptie en excursies . Voor meer informatie over HortEx Vietnam zie www.hortex-vietnam.com.Pin It on Pinterest