Vacature
Programmasecretaris

Maak kennis met je voedsel op meer dan 100 evenementen

Kinder-kookwedstrijden, een kijkje achter de schermen bij levensmiddelenindustrie en boeren, innovatie-tours bij bedrijven, congressen en hoorcolleges over de feiten en fabels rond voedsel. Van 12 tot en met 25 oktober krijgt iedereen de kans nieuwe inzichten op te doen over de toekomst van voedsel in Nederland en de wereld tijdens Dutch Agri Food week. De editie van 2016 is ruim drie keer zo groot als in 2015. Er is groot enthousiasme bij boeren, tuinders, wetenschappers en industrie om de deuren open te zetten en innovaties op het gebied van gezondheid, duurzaamheid en efficiëntie te delen.

Publiek

Voor iedereen met interesse in voedsel en lekker eten (consumenten en professionals) is er van alles te doen tijdens Dutch Agri Food Week. Er is dit jaar een uitgebreid programma waarin mensen, soms letterlijk, een kijkje in de keuken kunnen nemen. Zo wordt er op 16 oktober in Rotterdam World Food Day georganiseerd, een groots publieksevenement met debatten, excursies en workshops. In de rest van het land kunnen mensen tijdens de hele week meedoen aan open boeren tours, foodtrendwatch-excursies en interessante exposities.

Koken met kinderen

Nederland zit vol met onontdekte kleine kooktalenten. Tijdens Dutch Agri Food Week geven we deze kinderen een schort en een podium om hun kookkunsten te laten zien. Honderden kinderen zijn dan bezig met gezond en lekker koken samen met Kokkerelli, Keukenbazen, Kidskookcafés, via Resto VanHarte en Allerhande. In heel Nederland zijn wedstrijden en activiteiten gericht op samen gezond koken. Op woensdag 19 oktober wordt dit feestelijk bij elkaar gebracht in een nationale finale: de KidsKookBattle, powered by‘Allerhande’ in de Foodhallen in Amsterdam. Door zelf te koken leren Kinderen al op jonge leeftijd waar hun voedsel vandaan komt en wat gezond eten is: zelf koken is zelf weten.

Professionals

Dutch Agri Food Week 2016 heeft een uitgebreid programma voor de agrifood-professional. De week wordt officieel geopend door Staatssecretaris van Economische Zaken Martijn van Dam op FoodValley Expo op 13 oktober waar ook de Food Valley Award wordt uitgereikt.

De Holland Innovation Tours op 12 oktober, zijn thematours waar meerdere innovatieve bedrijven en kennisinstellingen in een dag worden bezocht. Professionals uit binnen- en buitenland nemen deel.

Op Food Inspiration Days proeven en beleven foodprofessionals voedsel op een nieuwe manier en krijgen ze nieuwe inzichten voor het komende jaar. Daarnaast vinden tijdens de week congressen van wereldformaat plaats zoals World Dairy Summit in Rotterdam en CropWorld in Amsterdam.

Healthy food, better world

Veel van de evenementen en partners zijn geïnspireerd door het thema voedsel en gezondheid, het thema van Dutch Agri Food Week 2016. Nederland werkt hard aan allerlei innovaties waardoor mensen overal ter wereld langer zullen leven en gezonder en fitter door het leven gaan. Voorbeelden hiervan die op Dutch Agri Food Week zijn te vinden, zijn de ontwikkeling van gewassen met extra eiwitten en vitaminen, maaltijden met minder zout en meer smaak en personalized nutrition om fit te blijven of sneller beter te worden. Op Dutch Agri Food Week 2016 ervaren consumenten en professionals hoe ons eten aan de basis kan staan van een gezondere samenleving.

Programma-overzicht

Een greep uit het programma staat in de flyer. Meer informatie kan gevonden worden op: http://www.dutchagrifoodweek.nl.

Samenwerking en partners.

Nationale partners die meewerken aan het programma en samen zorgen voor de invulling zijn: Albert Heijn, FrieslandCampina, LTO Nederland, het ministerie van Economische Zaken, Rabobank, Vion Food Group, het MKB-cluster Healthy Food en Wageningen University & Research. Dutch Agri Food Week is een initiatief van de Topsector Agri & Food met Food Valley NL, AgriFood Capital, Greenport Westland – Oostland en Brightlands Greenport Venlo.

 Pin It on Pinterest