Meet & Greet Energie

Het programma van het seminar ‘Waardevolle stoffen uit planten’ van 28 juni is bekend. Zo gaat Charl Goossens (CEO Varta) gaat in op het verwaarden van vezels en op het winnen van kleurstoffen en oliën uit reststromen van de tuin- en akkerbouw. Het seminar is gratis te bezoeken en vindt plaats bij In het innovatie- en expertisecentrum Delta Agrifood Business in Bergen op Zoom.

Het seminar is onderdeel van de inspiratieweek ‘Waardevolle stoffen uit planten’ van 27 juni tot en met 1 juli. Deze week wordt georganiseerd door Greenport West-Holland en Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland (SIGN). De inspiratieweek bestaat verder uit een masterclass op 30 juni over het vermarkten van producten met inhoudstoffen.

Het seminar op 28 juni start om 11.00 uur (inloop vanaf 10.45). In totaal geven vijf experts hun visie op inhoudsstoffen uit tuinbouwgewassen en -reststromen. Zo spreekt naast Charl Goossens (CEO Varta) ook Marco Cagnoni (Biodesigner): hij zal ingaan op het gebruik van witlofwortels en paardenbloem als grondstof om plastic te kweken. Andere sprekers zijn Robin van der Helm (Sidestream Innovation valley), Fons Voragen (Keep Food Simple) en Joyce Blommaart (Leiden Universiteit) over de extractenbibliotheek.

Het seminar duurt tot circa 12.30 uur. Daarna is een gezamenlijke lunch en een rondleiding door het innovatie- en expertisecentrum Delta Agrifood Business (DAB). De bijeenkomst duurt tot circa 15.00 uur. Deelname aan het seminar is gratis.

U kunt zich hier aanmeldenPin It on Pinterest