Meet & Greet Energie

Van het educatieve bordspel ‘Save Our Planet’ is nu de online leeromgeving beschikbaar. Leerlingen en studenten kunnen daar een individueel leertraject doorlopen. Het spel ‘Save Our Planet’ is onlangs verspreid onder partners van BioBoost.  

‘Save Our Planet’ is een door hogeschool VIVES (Gent, België) ontwikkeld educatief bordspel voor derde graad secundair onderwijs. Ter voorbereiding van dit spel werd ook een leermodule ontwikkeld. Deze leeromgeving is vrij beschikbaar voor iedereen en kan eenvoudig van thuis uit doorlopen worden, eventueel in de vorm van een zelfstudieopdracht. 

De leeromgeving van ‘Save Our Planet’ is een zogenoemde MOOC met vier modules: De motivatie achter een bio-economie, De basisprincipes achter een succesvolle bio-economie, Circulaire economie en duurzame productontwikkeling en De rol van landbouw en voedselverpakkingen in een bio-economie. De modules bestaan uit korte educatieve video’s (Engels met Nederlandse ondertiteling) en/of zelfstudieteksten, aangevuld met grafisch materiaal (totale duurtijd 2u). Na elke leermodule volgt een korte quiz (3 meerkeuzevragen).

De modules zijn zowel in het Engels als in het Nederlands beschikbaar.  De leeromgeving is gericht op studenten die ouder zijn dan 16 jaar,  maar wordt aangeraden aan iedereen die geïnteresseerd is in bio-economie. 

Indien u als onderwijsprofessional geïnteresseerd bent in een fysiek bordspel, kunt u contact opnemen met [email protected].Pin It on Pinterest