Vacature
Programmasecretaris

Tomaten groeien in een kas. Maar tegenwoordig worden ook in kantoorgebouwen groenten geteeld. Wat zijn de verschillen, en wat de overeenkomsten? En hoe gaat de stad van de toekomst om met gezonde voeding? Dat zijn enkele onderwerpen die aan bod komen tijdens Dutch Agri Food Week (9-19 oktober 2017) in de Greenport. 

Tijdens Dutch Agri Food Week staan in heel Nederland voedsel, voedselinnovatie en voedselproductie centraal. Boeren en tuinders, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers laten zien hoe zij werken aan veilig en gezond voedsel voor onszelf en voor straks 9 miljard mensen wereldwijd. Het doel van de week is innovatie te versterken, kennis te delen en vooral ook om te genieten van gezonde voeding.

Dutch Agri Food Week vindt verspreid over het land plaats, en dus ook in Greenport West-Holland (het samenwerkingsverband tussen regionale overheden, ondernemers en kennisinstellingen). In de regio vinden van 9-19 oktober 2017 tal van evenementen voor onder meer studenten, jongeren, consumenten en professionals plaats.

Voeding en de stad

The New Farm (Den Haag) en Tomatoworld (Honselersdijk) organiseren op zaterdag 14 oktober ‘Groe(n)ten van de buren’. Tussen de kassen van Tomatoworld en de verticale landbouw van The New Farm/UrbanFarmers rijden bussen: voor een klein bedrag kunnen beide locaties bezocht worden. Bezoekers gaan op zoek naar het antwoord op de vraag: groeit en smaakt een tomaat uit de kas in het Westland anders dan een tomaat uit de kas in de stad? (Meer informatie: www.urbanfarmers.nl/product/groentenvandeburen/)

Op 15 oktober staat Rotterdam in het teken van gezonde voeding. Dan vindt World Food Day plaats. In en rond de Markthal zijn er onder meer smaakproeven en workshops (over onder meer 3D-geprint voedsel), daarnaast is er een groot aantal excursies (eveneens voor een kleine vergoeding). Zo zijn er tours naar de Nedervanille van Wageningen University Glastuinbouw in Bleiswijk, de Floating Farm en een fabriek voor koffiecapsules. (Meer informatie: www.worldfooddayrotterdam.nl)

It’s all about food

Andere activiteiten tijdens Dutch Agri Food Week in de Greenport zijn onder meer: ‘It’s all about food’ in Het Nutshuis in Den Haag (11 tot en met 14 oktober, onder meer filmvertoningen, talkshows, presentaties, een duurzame markt, kinderactiviteiten, een wildplukwandeling en een fietstour naar UrbanFarmers), een Kom in de Kas voor schoolklassen en het college ‘Food for the future’ op 13 oktober door hoogleraar Olaf van Kooten van de Hogeschool Inholland te Delft. Het complete overzicht is te vinden op www.greenportwo.nl/dutch-agri-food-week.

Over Dutch Agri Food Week

Dutch Agri Food Week heeft de ambitie uit te groeien tot het nationale podium voor de Nederlandse agrifood sector.  De eerste editie vond plaats in 2015 op initiatief van de Topsector Agri&Food, AgriFood Capital, Brightlands Greenport Venlo, FoodValley NL en Greenport West-Holland. In 2016 werd Dutch Agri Food Week bezocht door ruim 30.000 bezoekers, verdeeld over meer dan 100 evenementen, georganiseerd door 300 betrokken organisaties.Pin It on Pinterest