Jaarevent 2023

Hogeschool Inholland organiseerde tijdens Dutch Agri Food Week een aantal evenementen over gezonde voeding. Een terugblik:

Masterclass Voedsel & Duurzaamheid

De Masterclass Voedsel & Duurzaamheid (12 oktober, Rotterdam, Markthal) trok circa 60 belangstellenden. Maren Schoormans (Priva) sprak vooral over de duurzame productieketen en Hans Dagevos (professor en consumptiesocioloog) over de duurzame consumptieketen. Anne Linde Hagendoorn (studente gezondheidswetenschappen) lichtte de rol van onderwijs toe, Ted Duijvestijn (Duijvestijn Tomaten) die van de ondernemers en Nick van den Berg (ontwikkelmanager Economie, Rotterdam) de overheid. De Masterclass wordt onderdeel van de cyclus ‘Voedsel voor de stad’. op 15 november is er een Masterclass ‘Voedsel, Gezondheid en Welbevinden’, op 8 februari ‘Management van logistieke en industriële netwerken, Dynamiek van het agrifood cluster, op 13 april ‘Strategische waarde cluster & vestigingsklimaat, Disruptieve innovaties en entrepreneurs’ en op 23 mei ‘Voeding & Individualisering’.

Virtueel college The Age of Food

Olaf van Kooten, lector Duurzame verbindingen in de Greenport (Inholland) en professor Tuinbouwketens (Wageningen UR) verzorgden op 13 oktober een virtueel college. Dit college is binnenkort online beschikbaar.

Kenniscafé Twee extra gezonde jaren

Op 14 oktober was er een Kenniscafé met als thema Twee extra gezonde jaren. Deze bijeenkomst werd bezocht door onder meer producenten van verse producten en mensen die het voedsel verzorgen in ziekenhuizen. Op 19 januari presenteren drie studenten van Inholland het effect van verse (gezonde) groenten en fruit in relatie tot herstel in ziekenhuizen en verzorgingshuizen. Alle aanwezigen van het Kenniscafé zijn hiervoor uitgenodigd in Delft (Hogeschool Inholland).

 Pin It on Pinterest