Jaarevent 2023

Greenport West-Holland is zeer enthousiast over de eerste editie van World Food Day, die zondag 16 oktober plaatsvond in en om Rotterdam. Tijdens dit evenement hebben duizenden bezoekers het verhaal van het regionale tuinbouwcluster gehoord en beleefd, onder meer tijdens excursies, talkshows en in een heuse kas op het Schouwburgplein.

Het Ministerie van Economische Zaken, Rabobank, Provincie Zuid-Holland, Rotterdam/Rotterdam Festivals en Greenport West-Holland organiseerden ter gelegenheid van VN Wereldvoedseldag op 16 oktober een groot evenement. Doel van World Food Day was inwoners van de stad een kijkje in de keuken van voedselproducenten te geven.

img_4061

Zo waren er excursies naar Tomatoworld, Bakker Barendrecht en een melkveehouder in Midden-Delfland, werd tijdens de talkshow ‘Feeding the city’ gesproken over hoe de stad gevoed kan worden met gezondheid, en was er een heuse kas geplaatst op het Rotterdamse Schouwburgplein. Hier gaven medewerkers van de Greenport en Koppert Biological Systems en aubergineteler Ted van Luijk uit Kwintsheul uitleg over de tuinbouw.

img_4017World Food Day werd geopend door Martijn van Dam ( staatssecretaris EZ), Adri Bom-Lemstra (gedeputeerde en voorzitter van de Greenport), Ahmed Aboutaleb (burgemeester Rotterdam) en Rien Nagel (bestuurder Rabobank). Het festival werd gepresenteerd door Quintis Ristie. Op het podium waren tal van optredens en kookworkshops.

img_4024

World Food Day trok vele duizenden bezoekers. De kas was dan ook de gehele dag gevuld met geïnteresseerden. Ons team beantwoordde een ontelbaar vragen over onder meer biologische bestrijding en bestuiving, substraat en de tuinbouw als sector. De reacties van het publiek waren zonder uitzondering positief en enthousiast. De Greenport is er dan ook trots op de tuinbouw op deze manier te mogen hebben vertegenwoordigd in de stad, temidden duizenden nieuwe en huidige consumenten.img_4002

 Pin It on Pinterest