Jaarevent 2023

Gedeputeerden Adri Bom-Lemstra (tevens voorzitter van de Greenport) en Jeannette Baljeu hebben een succesvolle handelsmissie naar China ondernomen. Aan de handelsmissie namen ook wethouders Abee (Lansingerland) en Van Velzen (Alphen aan den Rijn) en circa 50 Zuid-Hollandse bedrijven en kennisinstellingen deel.

Centraal stond het bezoek aan de bouwlocatie voor de nieuwe superstad Xiongan, 100 kilometer ten zuidoosten van het overbevolkte Beijing. De gedeputeerden en Zuid-Hollandse missiedeelnemers waren de eerste buitenlandse handelsdelegatie die werden rondgeleid op de te ontwikkelen locatie. De Zuid-Holland missieleden hebben aangeboden kennis en kunde te kunnen inbrengen op het terrein van duurzame stedelijke ontwikkeling, waterbeheer en de organisatie van voedselvoorziening.

Ook een bezoek aan het toekomstige expositieterrein van de World Expo 2019 Beijing stond op het programma, waar de Universal Horticulture Exhibition wordt georganiseerd. Het is een bouwterrein van 503 hectares dat momenteel bouwrijp wordt gemaakt. Adri Bom-Lemstra en Greenport-bedrijven hebben afgesproken dat ook de Zuid-Hollandse Greenport daar volgend jaar zal staan.

Met het bestuur van Yanqing, een district van Beijing dat zich zelf aanprijst als “the most liveable part of Beijing”, zijn afspraken gemaakt om een bijdrage te leveren aan de oprichting van een demonstratiecentrum 2.0 in Yanqing om de ontwikkeling van de tuinbouw een duurzame impuls te geven.

De handelsmissie werd afgesloten op de Langfang Trade Fair bij Beijing waar Zuid-Holland een eigen paviljoen. De beurs is de belangrijkste internationale zakenbeurs voor de provincie Hebei (80 miljoen inwoners). Met het paviljoen wordt het beste dat Zuid-Holland te bieden gepresenteerd aan Chinese investeerders en bedrijven.

Bekijk een filmpje van deze handelsmissie op LinkedIn

(Bron: provincie Zuid-Holland)Pin It on Pinterest