Meet & Greet Energie

Bij Hogeschool Inholland Delft is op 29 juni een symposium ‘Micro-organismen: we kunnen niet zonder’. Twee keynotes sprekers en Inholland vakdocenten in op de actualiteit van microbiologie in de voedingstechnologie. Aansluitend is er een netwerkborrel.

Onze voeding wordt grotendeels via technologische bewerkingen bereid. De rol van microbiologie daarbij is veel groter dan velen zich realiseren. Bier, brood, kaas en yoghurt, stuk voor stuk producten die zonder micro-organismen niet gemaakt zouden kunnen worden. Tegelijk zit er ook een gevaarlijke kant aan de wereld van het onzichtbare leven: ziekteverwekkers liggen constant op de loer. En dat terwijl juist in die hoek veel kansen liggen om onze gezondheid te verbeteren!

Datum: Donderdag 29 juni 2017
Locatie: Hogeschool Inholland Delft, Rotterdamseweg 141 te Delft

Programma
14.30 – 15.00 uur Inloop
15.00 – 15.10 uur Opening door dagvoorzitter Claudia Oomen, teamleider opleiding Food Commerce and Technology
15.10 – 15.35 uur ‘Darmbacteriën als basis voor gezondere voeding?’ door Coline Gerritsen, Winclove BV
15.35 – 16.00 uur ‘Micro-organismen kunnen goed en kwaad’ door Wendy Weeland en Kim Helgering , docenten microbiologie van Hogeschool Inholland
16.00 – 16.25 uur ‘Veilig Voedsel Vandaag‘ door Roelina Dijk, auteur van o.a. “Veilig Voedsel, microbiologische principes, chemische en fysische factoren”
16.25 – 16.30 uur Afsluiting
16.30 – 17.30 uur Netwerkborrel

Aanmelden kan via de website van Inholland.



Pin It on Pinterest