Jaarevent 2023

TRACK is door Computable uitgeroepen tot een van de top ICT-projecten binnen het MKB. TRACK is het het project van Greenport West-Holland en vier andere Europese clusterorganisaties. Doel van het project is de toepassing van big data binnen de agrarische sector te bevorderen.

Binnen TRACK werkt de Greenport samen met partners uit Spanje (Technological Corporation of Andalusia), Frankrijk (VEGEPOLYS), Roemenië (AgroTransilvania Cluster) en Italië (Emilia-Romagna Regional Agrifood Clust-ER). Binnen TRACK wordt een interregionaal ecosysteem gecreëerd dat innovatieve oplossingen voor de agrovoedingsketen stimuleert. Dit moet leiden tot een betere samenwerking tussen de IT-sector en de agrarische sector en tot de ontwikkeling van agribusiness 4.0, ofwel Smart Agrifood.

TRACK was dit jaar genomineerd voor de Computable Awards 2019. Onlangs mocht voor een jury een presentatie gegeven worden door Colinda de Beer (InnovationQuarter, de Nederlandse partner van Greenport West-Holland in TRACK). Daarbij eindigde TRACK op de zesde plaats. De jury oordeelde dat TRACK innovatief en goed doordacht is en grote maatschappelijke waarde heeft. Bovendien zit achter TRACK een goed consortium. Daarom acht de jury de kans op succes groot. TRACK is echter te kort geleden gestart om al concreet resultaat te kunnen opleveren. Daarom eindigde TRACK net buiten de top 5, maar met de uitnodiging zich weer aan te melden bij de volgende tender.Pin It on Pinterest