Jaarevent 2023

Onlangs vond vanuit de provincie Zuid-Holland een handelsmissie naar China plaats. Hieraan deden zo’n vijftig deelnemers van bedrijven en kennisinstellingen mee. De videoverslagen van deze handelsreis staan nu online.

Onder leiding van commissaris van de Koning Jaap Smit namen zo’n 50 vertegenwoordigers van bedrijven en kennisinstellingen deel aan de handelsmissie. Met een reeks aan officiële ontmoetingen, seminars, match making-events en werkbezoeken werden de betrekkingen tussen de provincie Hebei en Shanghai Pudong tijdens de reis verder versterkt.Goede relaties zijn hard nodig in China, blijkt ook uit de videoverslagen, om er als Nederlands bedrijf überhaupt zaken te kunnen doen. In het eerste verslag reflecteert Jaap Smit hier op, Adri Bom-Lemstra (gedeputeerde en voorzitter van de Greenport) vertelt in de tweede film wat zij voor de grote delegatie aan Zuid-Hollandse tuinbouwbedrijven heeft kunnen doen. In de derde film leggen bedrijven en kennisinstellingen uit welke toegevoegde waarde de provincie heeft om dit soort missies te organiseren.

In China is in de media ruimschoots aandacht geschonken aan het bezoek van Zuid-Holland. Via onderstaande links kunt u de berichtgeving op de Chinese tv bekijken:

Bron: Provincie Zuid-HollandPin It on Pinterest