Meet & Greet Energie

Water is er altijd. In Nederland. Niet dus… In 2018 hadden we een droog jaar, het voorjaar van 2020 was droger dan ooit gemeten. Is het mogelijk dat we steeds vaker grote watertekorten krijgen in onze rivierdelta? Ja, dat kan. Hoe moeten we daarmee omgaan? En wat zijn de gevolgen voor het voedselsysteem. Daarover organiseren Greenport West-Holland en de Voedselfamilies op woensdagmiddag 1 juli het webinar: ‘Droogte: de volgende crisis’.

Het webinar start met de vraag: hoe werkt het watersysteem eigenlijk in onze contreien? Dolf Kern van Hoogheemraadschap van Rijnland legt dit uit, vertelt ons waar de zwakke punten zitten en welke uitdagingen ons te wachten staan. Piet-Hein Daverveldt (dijkgraaf van het Hoogheemraadschap van Delfland) en Adri Bom-Lemstra (Gedeputeerde landbouw en Greenports, Zuid-Holland) gaan in op de urgentie van het onderwerp drogen, en leggen de koppeling met onder meer de voedselproductie. Frank van Oorschot, akkerbouwer in Achthuizen (Goeree Overflakkee), Margreet Schoenmakers (Greenport West-Holland/Glastuinbouw Nederland) en Ted Duijvestijn (Duijvestijn Tomaten/Greenport West-Holland) gaan in op de uitdagingen en hoe de sectoren samen op kunnen trekken.

Aanmelden

Het webinar ‘Droogte: de volgende crisis’ is op 1 juli 2020 van 15:30 tot 17:00 via Zoom. U kunt zich online aanmelden via dit formulier. Vlak voor het webinar ontvangt u dan de inloggegevens.

 Pin It on Pinterest