Jaarevent 2023

Jungle Talks organiseert 24 mei een informatief webinar over ‘groentegrootmacht’ Mexico en ‘new kid on the block’ Guatemala. Daarbij wordt onder meer ingezoomd op de beweegredenen van bedrijven als Star Orchids, Ter Laak Orchids en Levarht om eigen productieactiviteiten op te zetten in dit deel van de wereld. Ook zal de Landbouwraad in Mexico toelichten wat de overheid kan bijdragen en geeft Rabobank het belang aan van vestiging in Mexico en Guatemala.

Mexico is al vele jaren hofleverancier van groenten voor Noord-Amerika, maar ook voor haar enorme thuismarkt. Die positie lijkt het land alleen maar verder uit te bouwen. Jungle Talks maakte eerder een korte analyse van de groenteproductie in Noord-, Midden- en Zuid- Amerika. Daaruit blijkt dat er weliswaar veel beweging zit in de tuinbouw aldaar, maar dat Mexico vooralsnog weinig te vrezen heeft van haar concurrenten. Lees de volledige marktanalyse hier.

De situatie in Guatemala is een stuk overzichtelijker. De productie in kassen is nog relatief beperkt, hoewel de grote zaad- en stekproducenten zoals Syngenta, BeJo, Dümmen Orange en vele anderen hier al lange tijd grote vestigingen hebben. Het is dus niet voor niks dat Star Orchids en Ter Laak Orchids zich juist in Guatemala hebben gevestigd met kwekerijen die in één klap tot de modernste kwekerijen van Latijns-Amerika behoren.

Webinar

Het webinar van 24 mei zoomt in op op de beweegredenen van Star Orchids, Ter Laak Orchids en Levarht om zich te vestigen in landen als Mexico en Guatemala. Zowel de Landbouwraad in Mexico als Rabobank verlenen hun medewerking aan het webinar en zullen elk vanuit hun eigen achtergrond het perspectief van ondernemen in Latijns-Amerika bespreken.

Geïnteresseerden kunnen op 24 mei kosteloos deelnemen aan het webinar van Jungle Talks, dat om 19.30 uur Nederlandse tijd start. Aanmelden kan via deze link.Pin It on Pinterest