Jaarevent 2023

Wethouder Karin Zwinkels van gemeente Westland heeft de website bioboost-platform.com gelanceerd. Dat deed ze tijdens een bijeenkomst van BioBoost, het Interreg-project onder leiding van Westland dat werkt aan biobased toepassingen. Op de website staan voorbeelden van biobased oplossingen in en rond de tuinbouw.

Belangrijk in een transitie naar een biobased economy is het laten zien van voorbeelden ter inspiratie. Er was echter tot op heden geen centraal overzicht van allerlei voorbeelden en potentiële business cases van het gebruik van (bij-)producten uit de tuinbouw in de biobased economy. Daarom heeft BioBoost gewerkt aan een digitaal platform dat inspireert, verbindt en stimuleert biobased initiatieven. Op bioboost-platform.com staan voorbeelden van onder meer Westlandse ondernemers.

Greenport West-Holland en Green Chemistry Campus hebben tijdens de bijeenkomst een samenwerkingsovereenkomst getekend. Dankzij deze overeenkomst is onder meer het voortbestaan van het digitale platform gewaarborgd na afronding van het BioBoost Interreg-project in het voorjaar van 2020.

Bekijk de foto’s van de lanceringPin It on Pinterest