Jaarevent 2023

Westvoorne en Brielle zijn partner geworden van de Greenport. Tijdens de Greenboard-bijeenkomst van 30 juni tekenden de wethouders Van der Meij en Verbeek van beide gemeentes voor de samenwerking.

Westvoorne en Brielle, nieuwe partners

De glastuinbouw is een belangrijke sector voor Westvoorne, vertelt Bert van der Meij, wethouder Economie. “Vooral wanneer gekeken wordt naar het areaal is de sector beeldbepalend voor de uitstraling van de gemeente. Al geruime tijd geleden is het traject ingezet om de glastuinbouw te centreren in het intensiveringsgebied nabij Tinte. In dit gebied zijn veel moderne en toonaangevende bedrijven gevestigd.”

Westvoorne en Brielle willen de bedrijven op VoornePutten verder ondersteunen. Daarom sluiten de gemeentes zich aan bij Greenport. “Door aan te sluiten bij de Greenport hopen we op een wederzijdse versterking. Dit geeft veel kansen voor samenwerkingen en partnerships op het gebied van innovatie en duurzaamheid. De Greenport kan gebruikmaken van de innovativiteit van de lokale bedrijven in onze gemeentes, en de lokale bedrijven van de gemeenschappelijke kennis en ervaring van andere partijen binnen de Greenport.”. Dit alles in nauwe samenwerking met een actief lokaal tuinbouw netwerk vanuit Glastuinbouw Nederland.

 Pin It on Pinterest