Jaarevent 2023
energie

World Food Day

Op 16 oktober is het wereldvoedseldag. Een dag waarop internationaal eten wordt gevierd, maar ook aandacht wordt gevraagd voor de uitdagingen waarvoor het huidige voedselsysteem staat. World Food Day in Rotterdam geeft consumenten een exclusief kijkje in de keuken van onder meer de tuinbouw. Greenport West-Holland is partner van dit grootste wereldvoedseldagevenement van Europa.

Op zondag 16 oktober vormt het Schouwburgplein het bruisende festivalhart met o.a. een foodquiz, kookdemo’s van bekende TV-chefs en lekker eten van Rotterdamse bodem. Er is voor ieder wat wils. Zo zijn er excursies, workshops, kookdemonstraties (van onder meer Yvette van Boven en Rudolph van Veen), optredens en talkshows.

De activiteiten op het Schouwburgplein zijn gratis toegankelijk, evenals de talkshows (reserveren noodzakelijk). Excursies kosten 2,50 per stuk. Een plek reserveren voor een van de talkshows of een kaart kopen voor een excursie kan via www.worldfoodday.nl

wfd

 

World Food Day en de Greenport

Greenport West-Holland is partner van de World Food Day en levert op een aantal manieren een bijdrage aan het programma. Enkele voorbeelden:

  • talkshow Feeding the Mega-cities: hoe kunnen voedselproducenten als de tuinbouw de stadse bewoner voorzien van gezondheid
  • excursie naar Tomatoworld
  • excursie naar Bakker Barendrecht
  • gezonde snack voor deelnemers aan excursies
  • kas op het Schouwburgplein met producten en informatieteam

Waarom World Food Day?

In 1981 is 16 oktober door de Verenigde Naties tot wereldvoedseldag uitgeroepen om jaarlijks aandacht te vragen voor de uitdagingen in ons voedselsysteem. Dit jaar vraagt de FAO extra aandacht voor klimaatverandering.

World Food Day from World Food Day on Vimeo.

Op World Food Day viert Nederland de verbindende kracht van voedsel en staat de bezoeker stil bij hoe het voedselsysteem in elkaar zit en welke bijdrage een ieder kan leveren aan een duurzame en eerlijke voedseltoekomst.

World Food Day is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en de Gemeente Rotterdam in samenwerking met Greenport WestlandJOostland, Provincie ZuidJHolland en Rabobank. De uitvoering van World Food Day is in handen van OneWorld en Food Cabinet.

Bekijk het complete programma van de World Food Day

World Food Day is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en de Gemeente Rotterdam in samenwerking met de Greenport West-Holland, Provincie Zuid-Holland en Rabobank en wordt uitgevoerd door OneWorld en Food Cabinet.Pin It on Pinterest