Jaarevent 2024

Greenport West-Holland heeft een projectaanvraag ingediend om samen met partners in 2025 een Fieldlab voorkomen voedselverspilling te starten. Daarbij wordt vooral ingezet op de inzet van studenten van HBO en MBO. Daarom zijn Inholland en Lentiz belangrijke partners. Het bedrijfsleven wordt door Duijvestijn Tomaten, Food Fellows (van Harvesthouse) en Dutch Freshport vertegenwoordigd. 

Uit eerder onderzoek in ons regionale cluster gebleken dat helaas jaarlijks bij de teelt en handel jaarlijks circa 3% per schakel verloren gaat. Alleen al in het verslogistieke centrum Dutch Fresh Port (Barendrecht-Ridderkerk) wordt jaarlijks 55.000 ton niet benut. Stappen worden gezet maar de hoeveelheden zijn te groot.  

De aanvraag is ingediend bij de RVO GLB-Fieldlab-regeling. Na goedkeuring van de aanvraag zal met partijen een aanpak worden ontwikkeld om voortdurend studenten in te zetten. Studenten van verschillende opleidingen en leerjaren worden uitgedaagd met elkaar en bedrijven te werken aan oplossingen. Later zal de werkwijze worden opgeschaald naar andere regio’s en voor andere producten en duurzaamheidsopgaven. 

 



Pin It on Pinterest