Meet & Greet Energie

Gilles Bierling is sinds januari van dit jaar trainee bij Provincie Zuid-Holland, en is vanaf 1 september actief voor Greenport West-Holland. “Mijn beeld van de tuinbouw is onwijs veranderd, ondanks dat ik hier nog maar kort werk. Bij tuinbouw dacht ik altijd aan veel werken met je handen en water dat verloren gaat tijdens het sproeien. Nu weet ik wel beter. De Greenport heeft mij echt positief verbaasd op het gebied van verschillende werkzaamheden, innovatie en duurzaamheid. In de tuinbouw gebeurt juist gigantisch veel voor de toekomst van het cluster.” 

Hoe ben je bij de provincie terechtgekomen?

“Ik had altijd al het idee om voor een overheid te willen werken, maar had eigenlijk niet zo’n goed beeld van werken voor de provincie. Op een dag kreeg ik een vacature voor een traineeship doorgestuurd van iemand. Ik vind de provincie Zuid-Holland erg leuk en daar werken als trainee sprak me enorm aan. Daarom heb ik direct gesolliciteerd en nu zijn we hier.”

Wat zijn de werkzaamheden binnen Greenport West-Holland?

“Aan de ene kant werk ik aan de Circulaire Metropool, met Else Boutkan (programmaregisseur). Hierbij werken we samen met onderwijsinstellingen. Momenteel is dat Hogeschool InHolland en Haagse Hogeschool. Aan de andere kant houd ik mij bezig met een ruimtelijk economische strategie, samen met Anouk Schonau (themacoördinator Ruimte) : hoe zorgen we dat het over dertig jaar nog steeds een topsector is?”

Wat zijn jouw taken binnen Greenport West-Holland?

“De komende tijd ben ik vooral veel aan het ondersteunen bij randzaken. Ik verwacht dat ik ook mee mag gaan sparren hierin. Daarnaast vind ik de ontwikkeling van het Living Lab erg interessant, dus wie weet kan ik daar een coördinerende rol in krijgen.”

Wat is de relatie tussen Greenport West-Holland en de provincie?

“Greenport West-Holland is een op zichzelf staande organisatie die bezig kan zijn met alles binnen de tuinbouw. Veel thema’s van de provincie en de Greenport liggen heel dichtbij naast elkaar, waardoor er tussen beide organisaties wordt samengewerkt. Vanuit de provincie wordt er altijd actief meegedacht over vernieuwing, maar het wordt voornamelijk opgepakt door de Greenport West-Holland en haar partners.”

Hoe bevalt het tot nu toe?

“Tot nu toe heel goed. Het is een leuke organisatie en ook de betrokkenen om Greenport heen zijn vriendelijk en hebben allemaal hun eigen rugzakje met kennis die ze ook nog eens graag met je delen. Het bestaat echt uit samenwerken en dynamische clusters.”

Wat zou je graag willen bereiken?

“Ik zou een mooie rol binnen de Living Labs heel interessant vinden. Hopelijk wordt er binnenkort meer bekend over het Living Lab. En de ruimtelijke strategie wordt hopelijk ook binnen korte periode afgerond. Ik verwacht daarin mee te mogen denken over hoe nu verder. Tot slot denk ik graag mee over de strategie voordat hij van concept naar definitief gaat. In mijn eigen belang hoop ik nog kennis op te doen van de dynamiek binnen de Greenport. Ik vind dit interessant en hoop hier meer over te leren.”Pin It on Pinterest