Jaarevent 2023

Solex Groente Tour

Van 5 tot en met 13 oktober 2019 staat Nederland in het teken van de toekomst van ons eten. Tijdens de vierde editie van Dutch  Food Week (voorheen: Dutch Agri Food Week) krijgen bezoekers bij de boer, de voedselproducent, de kok, de wetenschapper en andere agrifood-experts een antwoord op de vraag: wat eten we nu en in 2050? Greenport West-Holland nodigt vloggers en studentenverenigingen uit voor de Solex Groente Tour.

Over de Solex Groente Tour

Tijdens de Solex Groente Tour op 9 oktober ga je op de solex (hoe kan het ook anders) op pad door een van Nederlands bekendste tuinbouwgebieden, het Westland. Onderweg zijn er twee tussenstops. Daar leer je zelf Oma’s Ambachtelijke Tomatensoep maken en hoe lekker, gezond en pittig pepers kunnen zijn. En aan het eind mag je weer naar huis.

Programma

10.00 uur ontvangst bij station Delft, bus naar De Lier

10.30 uur ontvangst bij De Tuinderij

11.00 uur start Solex Groente Tour (zie hieronder)

15.15 uur einde Solex Groente Tour, met bus naar station Delft

15.45 uur arriveren bij station Delft

De Solex Groente Tour van 2018

Over DFW

Dutch Food Week 2019 wordt georganiseerd van 5 t/m 16 oktober. De initiatiefnemers zijn: Topsector Agri & Food, Food Valley NL en de agrifood en tuibouwregio’s AgriFood Capital, Greenport Westland Oostland en Brightlands Greenport Venlo.

Workshop: Soep met ballen

Bij Tomatoworld leer je hoe je Oma’s Ambachtelijke Tomatensoep maakt. Tomatoworld in Honselersdijk (Westland) is het informatie- en educatiecentrum van de tuinbouw. Je ziet er onder meer hoe 80 verschillende tomatenrassen groeien en leert welke bijdrage  de Nederlandse glastuinbouwsector levert aan het wereldvoedselvraagstuk.

The Pepper Challenge

Pepers kunnen heet zijn. Maar ze kunnen ook juist zeer zacht zijn. Hoe dan ook, pepers zijn lekker en gezond. En daarvan weten ze alles bij Westlandpeppers in De Lier (Westland). Westlandpeppers is een internationaal en innovatief tuinbouwbedrijf dat op 7,5 hectare tientallen soorten pepers kweekt.

Aanmelden

Deelname aan de Solex Groente Tour kan alleen met een door Greenport verstuurde uitnodiging. Deelname is gratis, maar vol is vol.

Spelregels

  1. Als je je aanmeldt, moet je ook komen.

  2. Deelname op eigen risico. (En wees gerust, rijden op een solex is eenvoudig; als je kunt fietsen kun je ook solex rijden).

  3. Neem je smartphone mee en maak filmpjes, want het beste filmpje en de beste foto winnen elk een hoofdprijs van 250 euro. Deze inzendingen zullen worden geplaatst op de website (en YouTube) van de Greenport en van DAFW, en mag je natuurlijk zelf ook delen. De jury: vertegenwoordigers van de Greenport, Tomatoworld en Westlandpeppers.

Meer info: [email protected].Pin It on Pinterest