Jaarevent 2023
Logistiek

Holland Rail Terminal Lansingerland

De kern Bleiswijk is een logistiek centrum waar dagelijks honderden vrachtwagens laden en lossen. Adviesbureau Railbrokerz heeft een onderzoek verricht naar de aanleg van een duurzame railterminal (overslagpunt van goederen) in de gemeente: de Holland Rail Terminal Lansingerland. De beoogde locatie is het gebied rondom het veilingterrein in Bleiswijk vanaf de A12 en het spoor tot aan de bebouwde kom.

In een goederenhub komen spoor en weg samen op één bedrijventerrein. Dit trekt nieuwe (grotere) bedrijvigheid aan, geeft een waardevolle invulling aan de nog beschikbare hectares bedrijventerrein en gaat voor nieuwe werkgelegenheid zorgen. Daarnaast kan de Holland Rail Terminal Lansingerland de eerste klimaatneutrale vervoersketen wereldwijd zijn.

Ondernemers, brancheorganisaties, Provincie Zuid-Holland, ProRail en de Gemeente Lansingerland werken samen hard om de Holland Rail Terminal Lansingerland te realiseren.

 

Themacoördinator

Coen Meijeraan

Coen Meijeraan

Themacoördinator Logistiek & Infrastructuur

 

Leveranciers kunnen in 2030 mondiaal aangeven wanner zij welk product leveren (Track & Trace). ondernemers investeren voortdurend in logistieke innovaties om op deze klantwensen in te spelenPin It on Pinterest