Vacature
Programmasecretaris

Opening VanGasLos Festival en de VanGasLos Expositie op 10 mei 2017 van 16.00 tot 20.00 uur op de Hoogte Kadijk 400 te Amsterdam

Klik hier om je aan te melden!

We vieren het moment. We nemen afscheid van het fossiele denken en gaan VanGasLos. Jij bent er toch ook bij?

De afgelopen maanden is één van de grootste transities van de eeuw ingezet. We gaan in de aankomende 30 jaar van aardgas af in de gebouwde omgeving.

Deze transitie heeft iedereen nodig. De bewoners, de lokale bottum-up initiatieven, de corporaties en hun huurders, de gemeenten, de netbeheerders, de installateurs, de bouwers en maatschappelijke organisaties. Deze samenwerking begint steeds beter te lopen. Het gaat misschien minder snel dan gehoopt. Maar er gebeurt zeker meer dan we hadden verwacht.

Samen met jou en al die andere gamechangers, idealisten en voorlopers maken we steeds meer vaart. Maar omdat we met z’n allen zo hard werken, zien we soms niet hoeveel er al beweegt. Daarom dit event. Een feestje waar je ziet, hoort, ruikt en voelt hoeveel er gebeurd is het afgelopen jaar. Hoeveel positieve energie deze transitie geeft en hoeveel mensen er blij van worden. Doordat wij dat samen laten zien, enthousiasmeren we al onze genodigden die nu nog niet door hebben dat deze energietransitie hot en happening is.

 

Wat gaan we met je doen?

In de voormalige elektriciteitscentrale uit 1903 op de Hoogte Kadijk (van netwerkbedrijf Alliander) gaan we iets bijzonders doen. Dit unieke gebouw is normaal gesloten voor publiek. In deze hal zie je 12 imponerende, levensgrote kunstwerken. Het kunstenaarscollectief de G4 maakte ze speciaal voor dit festival. G4 geeft alvast een kleine terugblik op de huidige tijd vanuit 2050. De schilderijen behandelen de verhouding van de mens tot het gebruik van aardgas.

We hebben ook een aantal bijzondere sprekers, waaronder Maarten Hajer en Arash Aazami, om de transitie te duiden en ons te helpen in te zien dat het een spannend en chaotisch traject is. Een transitie die vooral kansen biedt.

Omdat we weten dat iedereen rondloopt met de vraag: Hoe moet dat nou? Hoe gaan we van gas los? hebben we een aantal organisaties gevraagd op originele wijze met u aan de slag te gaan om hier antwoord op te geven. Op allerlei manieren zult u uitgedaagd worden en veel nieuwe inzichten krijgen. Laat je meenemen in de wereld van gamechangers en energievoorlopers, en ga nieuwe samenwerkingen aan. Het wordt een bijzonder dag.

Kunstenaar Anne-Jan Reijn lanceert de parfumlijn Ailes Noir: Eau d’Alarme. Een souvenir voor in de toekomst. Wat als wij in 2050 geheel gasvrij zijn? Gaan we de geur van gas ook niet een beetje missen? Die geur die onaangenaam is, maar ook vertrouwd. Met Ailes Noir: Eau d’Alarme voorziet de Anne-jan Reijn alvast in deze voor in 2050 voorspelde behoefte aan gasgeur.

Ik hoop je daar te zien, en neem vooral iemand mee die nog een zetje nodig heeft in deze transitie. Iemand die ook wat extra energie kan gebruiken.

Tot 10 mei om 16.00 uur in Amsterdam op de Hoogte Kadijk 400!

Maya van der Steenhoven

mede namens en in samenwerking met netwerkbedrijf Alliander, Gallery Vriend van Bavink, HIER Verwarmt, energieleverancier Nuon, Eneco, Rebel Group, JAGA, de Waddenvereniging, Gemeente Amsterdam, DWA, Greenvis, Milieudefensie en vele anderen.

Klik hier om je aan te melden! Pin It on Pinterest