Jaarplan 2024

Landbouwminister Schouten en haar Amerikaanse collega Sonny Perdue hebben op dinsdag 28 januari de demonstratiekas KAS2030 bij de Business Unit Glastuinbouw en Bloembollen van Wageningen University & Research (WUR) in Bleiswijk geopend. KAS2030 is een klimaatneutrale ‘all electric’ demonstratiekas waar de modernste technieken en teeltsystemen worden gecombineerd om de uitstoot van CO₂ en het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en kunstmest tot nul te reduceren.

Ook de beide ambassadeurs, Pete Hoekstra en André Haspels waren bij de ceremonie aanwezig. De beide ministers en delegatieleden werden begeleid door Louise O. Fresco, bestuursvoorzitter WUR en business unit manager Sjaak Bakker.

KAS2030 is een door het Ministerie van LNV gefinancierde (all-electric) demonstratie kas, waar de nadruk ligt op klimaatneutraal en emissieloos produceren van groente, fruit en siergewassen. In de kas zijn de modernste technieken en teeltsystemen gecombineerd om de uitstoot van CO₂ en het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en kunstmest tot nul te reduceren.

Lees verder op de website van de WUR

(Foto: WUR)Pin It on Pinterest