Jaarplan 2024

Gemeente Lansingerland organiseert op donderdag 5 oktober een conferentie voor een lokaal, regionaal, nationaal en internationaal publiek, onder de titel: Exploring the Future of Horti Science: Feeding and Greening Cities in 2050. Het congres wil ondernemers in de glastuinbouw, studenten, beleidsmakers, wetenschappers en andere betrokkenen inspireren en de nieuwste inzichten met hen delen. Dagvoorzitter is radio- en televisiepresentator Tim de Wit. Gastheer van de conferentie is Anthura

Lansingerland heeft in 2022 de visie Lansingerland: Home of Horti Science gelanceerd. Daarmee wil de gemeente zich duidelijk neerzetten als internationale hub voor de kennisontwikkeling en bedrijvigheid op het gebied van Horti Science in de (glas)tuinbouw. De gemeente is ook partner in het FoodE project van de Europese Unie, dat mede bijdraagt aan deze positionering. Vanuit de Europese Unie zijn er middelen beschikbaar om in 2023 een internationale conferentie te organiseren over de toekomst van Horti Science, en een evenement voor kinderen.

Het evenement is een initiatief van de gemeente Lansingerland en Wageningen University & Research in Bleiswijk, in samenwerking met partijen die meegewerkt hebben aan de Horti Science visie. Het congres wordt mede mogelijk gemaakt door internationaal toonaangevende bedrijven in de glastuinbouw in Lansingerland.

Meer informatie/aanmelden
Ga voor meer informatie en voor aanmelden naar www.hohs.nl.Pin It on Pinterest