Jaarplan 2024

Drie excellente ondernemers genomineerd

De genomineerden voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2017 zijn bekend. Bestuursvoorzitter Nico Koomen bracht een felicitatiebezoek aan de finalisten die kans maken op de prestigieuze ondernemersprijs.

Deze drie ondernemers tonen durf, daadkracht en doorzettingsvermogen op het gebied van duurzaam en innovatief ondernemen. Ze spelen met een sterke strategie in op de snel veranderende maatschappij. Zij verdienen het om in 2017 in de schijnwerpers te staan.

Bunnik Plants, Bleiswijk

Dit innovatieve potplantenbedrijf produceert duurzaam geteelde groene planten. Bunnik Plants heeft met verschillende productlijnen, voorzien van toegevoegde waarde, een grote naam opgebouwd. Het internationaal georiënteerde familiebedrijf zoekt in de bedrijfsvoering altijd naar de meest duurzame oplossingen en is als partner of als initiatiefnemer betrokken bij vele projecten. Bijzonder is het organisatie- en personeelsbeleid met zelfsturende teams dat uniek is voor de tuinbouw.

Green Specialties Holland, Lierop

Adrie en Hennie van den Einden hebben Green Specialties opgebouwd vanuit een traditionele groentekwekerij tot een van de meest toonaangevende leveranciers van hoogwaardige bladgewassen. De activiteiten van het bedrijf beslaan alle schakels in de keten om de kwaliteit van de producten te borgen. Het bedrijf innoveert en is bijzonder marktgericht waarbij ze niet altijd het geëigende pad volgen.

Jac. Uittenbogaard & Zonen (JUB Holland), Noordwijkerhout

Dit vooraanstaande bedrijf in de bollensector beheerst als een van de weinigen alle dimensies van het bloembollenvak: van veredelen, kweken, broeien en verhandelen van bloembollen voor de retail, landscape en broeierij. JUB Holland heeft duurzaam ondernemen bijzonder hoog in het vaandel staan en is nauw betrokken in talrijke initiatieven op het gebied van het verduurzamen van de bloembollenteelt.

Op de website leest u meer over deze topbedrijven en ziet u een videoverslag van het fellicitatiebezoek.Pin It on Pinterest