Jaarplan 2024

Op dinsdag 29 oktober organiseert World Horti Center een congres met titel: ‘Plastic fantastic? Aan de slag met duurzaam verpakken’. Er is veel te doen rondom het thema verpakkingen. Kunnen we plastic blijven gebruiken, is papier of karton een alternatief of kunnen we verminderen? World Horti Center organiseert een event voor telers en handelsbedrijven waarmee je in één dag helemaal geïnformeerd bent over het thema verpakkingen.

Gedurende de gehele dag exposeren 20 bedrijven op het expositieplein van World Horti Center met de meest duurzame oplossingen en trends in verpakkingen.

In het middagprogramma is een seminar met sprekers als Prof. Roland ten Klooster van Universiteit Twente die vertelt over het perspectief van verpakkingen, de footprint van plastics en prints. Hij geeft tevens inzicht waarin de situatie waarin de sector zich bevindt ten aanzien van verpakkingen. Brenda Horstra vertelt over het Brancheplan van Tuinbranche Nederland, de organisatie van tuincentra en toeleveranciers van tuincentra. Welke voorwaarden stelt deze organisatie aan haar leveranciers? Shaun Herdsman, Eco Expert en retailmanager van Modiform zal praten over trends in verpakkingen in UK en Europa, over kunststoffen, karton en niet-verpakken. Met zijn contacten in de retail schetst hij de toekomst van verpakkingen.

Telers van sierteeltproducten, vertegenwoordigers van handelsbedrijven en geïnteresseerden uit de sector zijn van harte welkom om dit congres bij te wonen. Meer informatie over het programma en de mogelijkheid tot aanmelden kan via de website van World Horti Center: https://www.worldhorticenter.nl/nl/event/plastic-fantastic-aan-de-slag-met-duurzaam-verpakken.

 

 Pin It on Pinterest